Senatorii din Comisia de Muncă au respins includerea gărzilor în pensie

Comisia de Muncă a respins propunerea legislativă ce prevede recunoașterea gărzilor medicilor ca vechimea în muncă. Anterior proiectul de lege primise aviz favorabil de la Consiliul Legislativ, Consiliul Economic și Social, Comisia pentru Drepturile Omului și Comisia pentru Sănătate din Senat.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare completarea Legii Pensiilor, urmârindu-se acordarea posibilității de pensionare la cerere a personalului din sistemul medical, fără penalizare, înainte de vârsta standard de pensionare prevăzută de legislația actuală, dar nu înainte de împlinirea vârstei de 57 de ani femeile și 60 de ani bărbați.

Reprezentanții Ministerului Muncii și Justiției Sociale care au menționat că nu susțin adoptarea acestei inițiative legislative pe considerentul încălcării principiului egalității de tratament.

Membrii Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială au hotărât cu majoritate de voturi, să adopte raport de respingere având în vedere argumentele prezentate de Guvern în ceea ce privește principiul nediscriminării.

- Articolul continua mai jos-

Propunerea legislativă urmează să fie adoptată de Senat în calitate prima Cameră sesizată, Camera Deputaților fiind Cameră decizională.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari