fbpx

O tânără de 25 de ani a fost ucisă de gripă

Primul caz de deces din cauza gripei din județul Buzău este o tânără de 25 de ani din satul Grăjdana, comuna Tisău, a anunţat conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău.

Tânăra nu era vaccinată antigripal.

Inițial tinerei i s-a pus diagnosticul de viroză respiratorie deoarece testul rapid de gripă a fost negativ.

“Pe 15 februarie, pacienta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean unde a fost diagnosticată cu viroză respiratorie şi insuficienţă respiratorie acută, i s-a făcut un test de gripă rapid care a ieşit negativ, ulterior starea sănătăţii s-a agravat şi a fost transferată pe secţia ATI, unde i s-a repetat testul de gripă care, de această dată, a ieşit pozitiv, diagnostic confirmat şi de Institutul Cantacuzino”, a mai afirmat sursa citată.

- Articolul continua mai jos-

De asemenea, directorul DSP a mai spus că pacienta este primul caz de deces din județ și avea mai multe probleme de sănătate, handicap locomotor, obezitate, epilepsie cu antecedente, dar gripa a fost cauza principală a decesului care a agravat celelalte boli.

În judeţul Buzău, în sezonul rece 2018-2019 au fost înregistrate aproape 100 de cazuri de gripă.

Numărul celor decedaţi de gripă au ajuns la 157, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână