Consumul de nuci, de către persoanele cu diabet, reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare

Persoanele diagnosticate cu diabet care consumă mai multe porții de nuci într-o săptămână au mai puține șanse să dezvolte afecțiuni cardiovasculare, conform unui studiu efectuat în Statele Unite.

Cercetătorii au demonstrat că cinci porții de nuci (a câte 28 de grame) consumate într-o săptămână contribuie la scăderea cu 17% a riscului total de incidenţă a bolilor cardiovasculare în cazul persoanelor cu diabet de tipul 2.

”Se pare că niciodată nu este prea târziu pentru îmbunătăţirea alimentaţiei şi a stilului de viaţă după diagnosticarea cu diabet de tipul 2”, a declarat unul dintre autorii studiului, Liu Gang, de la Facultatea de Sănătate Publică T.H. Chan de la Harvard.

Participanţii la studiu au prezentat o diminuare cu 20% a riscului de apariţie a bolii coronariene şi cu 34% a celui de deces cauzat de boli de inimă, se precizează în concluziile studiului.

- Articolul continua mai jos-

La studiul efectuat de cercetători de la Universitatea Harvard au participat 16.217 persoane.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că toate tipurile de astfel de alimente cu coaja lemnoasă prezintă beneficii, însă cele care cresc în copaci, precum nucile, migdalele, caju, fistic, pecan şi alunele de pădure s-au remarcat în ceea ce priveşte reducerea riscului de apariţie a bolilor de inimă în comparaţie cu arahidele, care se dezvoltă în pământ.

De asemenea, consumul de nuci ajută la prevenirea dibetului de tip 2. Mai mult, acestea protejează împotriva cancerului și a artritei

Un studiu efectuat anul trecut a arătat că tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani care consumau nuci în fiecare zi îşi creşteau numărul de spermatozoizi şi nivelul fertilităţii.

Un alt studiu, arată că persoanele care consumă nuci îşi reduc riscul de a deveni obezi

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari