Doar 9% dintre români cred că Spitalele Regionale de Urgență vor fi construite

După mai mulți ani de promisiuni, românii nu mai cred că cele opt Spitale Regionale de Urgență vor fi realizate. Potrivit unui sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale în perioada 9-16 februarie, doar 9% dintre români cred că vor fi construite 8 spitale regionale în timp ce 66% nu cred că acest lucru se va întâmpla, iar 30% spun că nu știu.

Din cele opt Spitale Regionale de Urgență promise au rămas doar trei, la Cluj, la Iași și la Craiova, însă și construcția acestora a fost amânată.

Printre cele mai mari probleme ale sistemului de sănătate, românii au menționat șpaga din spitale, infecțiile intraspitalicești și investițiile insuficiente

Principalele probleme ale sistemului sanitar din România, în viziunea participanților la sondaj, sunt: șpaga din spitale (24%), infecțiile intraspitalicești și diversele epidemii (20,1%), investițiile insuficiente în sănătate (12,8%), lipsa personalului calificat (11,5%), lipsa dotărilor medicale (11,1%), slaba organizare a instituțiilor medicale (7,5%), lipsa prevenției (6,5%), administrarea de vitamina D sugarilor (1,2%), altceva (2%), nu știu/nu răspund (3,3%), potrivit sondajului citat de HotNews.

- Articolul continua mai jos-

De asemenea, au fost promise 3000 de ambulanțe pentru satele și comunele României, dar până acum, daor 8% dintre respondenți au afirmat că au fost achiziționate ambulanțe noi în localitățile lor, 60% spun că nu, iar 31% nu știu.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari