Micul dejun, o masă importantă sau nu? Ne place să mâncăm mic dejun sau ne bucurăm de merdenelele de la colț de stradă? Ce facem când kilogramele în plus se tot adună, iar organismul nostru este tot mai apăsat? Când mâncarea ne-a devenit singura plăcere?
Căutam rapid, cu un singur click, o dietă pe internet său apelăm la un nutriționist? Ce este mit și ce este realitate în problema nutriției, într-o lume sufocată de diete și cure de slăbire ținute după ureche?
Citește și: 2019: Trenduri în nutriție. Ce recomandă nutriționiștii?
Care sunt alimentele care ne redau tonusul și o stare emotională bună și care sunt cei mai mari dușmani alimentari ai organismului nostru? Cum tratăm insă nu doar boala, ci și cauzele ei? Care este alimentația ideală pentru copii, dar și pentru viitoarele mămici? Ce facem când, după ce am ținut o dietă, acumulăm și mai multe kilograme? Renuntăm sau cerem ajutorul potrivit, omului potrivit? Cât de important este micul dejun în viața unui om?
Micul dejun … o masă importantă sau nu? Nutriționistul Alina Stoica a răspuns acestor dileme cu care ne contruntăm nu de puține ori.
In mod frecvent avem imaginea unor tineri alergând cu un covrig în mană, bucuroși că au bifat și acest mic dejun, în fuga către nicăieri. Dar este o imagine a unor oameni care au nevoie de resurse pentru a susține activitatea desfăsurata în prima parte a zilei, până la masa de prânz care va fi luată tot în viteză, căci nu este timp alocat relaxării, iar mâncarea este adesea o component periferică a calcularorului, a telefonului.
Performanța trebuie sustinută de o alimentație echilibrată, variată, care să sustină tipul de activitate desfăsurată. Dacă am merge la antrenamente zilnic câte 8 ore cu sigurantă am fi interesați de ceea ce ar trebui să mancăm pentru a dezvolta masa musculară, dar ce mancăm zilnic pentru a susține activitatea creierului?
Propuneri de mic dejun:
Continuarea pe zaina.ro