Spital pentru copii cu 350 de paturi, construit la Suceava

Consiliul județean Suceava va demara procedurile în vederea construirii unui spital pentru copii cu 350 de paturi. Viitorul imobil va fi construit în curtea Spitalului Vechi din Suceava și va cuprinde și maternitatea într-o construcţie monobloc.

”Dorim să facem un spital pentru copii. O să punem şi noi bani, căutăm şi alte surse de finanţare, dar nu putem să mai aşteptăm. Avem experienţe pozitive în domeniul Sănătăţii şi Primăria Suceava s-a anunţat dispusă să pună umărul, deşi n-o duc aşa de bine cu bugetul”, a spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat că se va implica şi va acorda sprijin financiar pentru construirea unui spital pentru copii.

Cu o zi în urmă, preşedintele CJ Suceava s-a întâlnit cu managerii de spitale din judeţ care au convenit să respingă propunerile din Masterplanul Regional de Servicii de Sănătate Regiunea Nord-Est, în cadrul reuniunii din 25 februarie de la Iaşi.

Propunerile din draft au în vedere închiderea unor spitale, comasarea altora şi reducerea numărului de paturi la cele care rămân. închiderea unor spitale, comasarea altora şi reducerea numărului de paturi la cele care rămân.

- Articolul continua mai jos-

Pe baza unor indicatori vechi de acum patru ani, prin acest masterplan s-ar propune desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, a celui de Psihiatrie Cronici Siret, a celui de Boli Cronice Siret, fuzionarea Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc cu cel Municipal, reducerea numărului de paturi de spitalizare şi trecerea la spitalizare de zi la Spitalul de Urgenţă Suceava, spitalele municipale Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

În draft, pentru toate spitalele sunt folosiţi indicatori din anul 2015, deci grad de ocupare scăzut.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, de exemplu, draftul Ministerului Sănătăţii indică un grad de ocupare pentru îngrijire boli acute de 65,8%, în condiţiile în care în 2017 şi 2018 gradul ocupare a fost spre 100%.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari