82% dintre români nu au fost la dentist în ultimele 12 luni

România este țara cu cele mai puține persoane care mers la dentist în ultimele 12 luni. 82% dintre respondenți au declarat că nu au consultat un medic stomotolog, arată datele unui sondaj publicat de Eurostat.

La polul opus este Germania, unde doar 13,8% dintre cei intervievaţi au declarat că nu au mers la dentist , în timp ce 17% dintre cei intervievaţi au declarat că au mers la dentist de 3 până la 5 ori în acelaşi an.

România este pe ultimul loc în UE şi când vine vorba de consultarea unui chirurg generalist, 88% dintre români declarând că nu au consultat un chirurg generalist.

La nivelul UE, 45% dintre cei intervievaţi au declarat că nu au consultat un chirurg generalist în perioada analizată, 34% au făcut acest lucru odată sau de două ori, 14% au declarat că au consultat un chirurg generalist de trei până la cinci ori iar 7% au făcut acest lucru de cel puţin şase ori.

Tot Germania are cel mai mic procent de persoane (21,7%) care nu au consultat un chirurg generalist în ultimele 12 luni şi totodată cel mare procent de persoane (23%) care au consultat un chirurg generalist de trei până la cinci ori.

- Articolul continua mai jos-

Când vine vorba de consultarea unui medic generalist, 38% dintre europeni au declarat că au făcut acest lucru odată sau de două ori în ultimele 12 luni. Un sfert (25%) au declarat că au consultat un medic generalist de trei până la cinci ori pe an în timp ce un alt sfert (24%) au declarat că nu au făcut acest lucru în ultimul an iar 14% au raportat că au consultat un medic generalist de cel puţin şase ori pe an.

Ţările membre cu cea mai mare pondere a persoanelor care nu au consultat un medic generalist în ultimele 12 luni au fost Grecia (61%), Bulgaria (52,3%) şi România (42,9%). La polul opus, doar 10,7% dintre germanii intervievaţi au declarat că nu au consultat un medic generalist.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari