Fumătorii, mai puține șanse de a supraviețui cancerului de piele

Fumătorii care suferă de cancer de piele au șanse de supraviețure mai reduse, comparativ cu persoanele care nu fumează, potrivit unui studiu efectuat în Marea Britanie, citat de Press Association.

Pacienţii diagnosticaţi cu melanom, având dependenţă tabagică în antecedente, au cu 40% mai puţine şanse de a supravieţui acestei afecţiuni în comparaţie cu persoanele care nu au fumat niciodată, a descoperit un studiu publicat în jurnalul Cancer Research.

”Sistemul imunitar este asemănător unei orchestre, având mai multe componente. Această cercetare sugerează că fumatul ar perturba armonia în care funcţionează totul, muzicienii fiind capabili să cânte în continuare, însă într-un mod dezorganizat”, a explicat Julia Newton-Bishop, autoare principală a studiului finanţat de organizaţia Cancer Research UK.

Răspunsul imunitar al fumătorilor studiaţi a fost mai puţin eficace în comparaţie cu cel al persoanelor care nu au fumat niciodată, fapt ce le reduce şansele de supravieţuire, după cum au subliniat oamenii de ştiinţă.

- Articolul continua mai jos-

”Rezultatul indică faptul că (organismul) fumătorilor poate declanşa un răspuns imunitar pentru a încerca să distrugă melanomul, însă se pare că acesta este mai puţin eficient în comparaţie cu cel al persoanelor care nu au fumat niciodată, iar fumătorii au prezentat şanse mai mici de a supravieţui cancerului cu care au fost diagnosticaţi”, a explicat Newton-Bishop.

Studiul a fost întocmit pe baza datelor colectate de la peste şapte sute de pacienţi cu melanom, o formă gravă de cancer de piele care se extinde la alte organe. Fumătorii şi foştii fumători au avut cu 40% mai puţine şanse de a supravieţui timp de zece ani după stabilirea diagnosticului în comparaţie cu persoanele care nu au fumat niciodată, potrivit rezultatelor cercetării.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari