Ministerul Sănătății propune reducerea numărului de paturi în spitalele din Suceava

Directorii de spitale din judeţul Suceava sunt numulțumiți de propunerile din Masterplanul Regional de Servicii de Sănătate Regiunea Nord-Est. În Masterplanul întocmit de Ministerul Sănătății se propune reducerea numărului de paturi, iar acest lucru ar afecta personalul medical. Mai mult decât atât, directorii de spitale propun chiar suplimentarea numărului de paturi.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, acest Masterplan se bazează pe date ireale.

”Indicii luaţi aici nu sunt realişti. Suntem în 2019 şi realitatea este alta. Aceste măsuri se bazează pe nişte date ireale. Problema cea mai mare este finanţarea spitalelor, care nu este foarte bine reglementată acum. Trebuie reglementată foarte clar finanţarea spitalelor. De aici trebuie pornit în elaborarea unui masterplan. (Se vorbeşte de eficienţă în masterplan, dar nu sunt standarde clare de cost”, a spus Rîmbu.

Propunerile din Masterplan au în vedere închiderea unor spitale, comasarea altora şi reducerea numărului de paturi la cele care rămân.

- Articolul continua mai jos-

Pe baza unor indicatori vechi de acum patru ani, prin acest masterplan s-ar propune desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, a celui de Psihiatrie Cronici Siret, a celui de Boli Cronice Siret, fuzionarea Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc cu cel Municipal, reducerea numărului de paturi de spitalizare şi trecerea la spitalizare de zi la Spitalul de Urgenţă Suceava, spitalele municipale Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Pentru toate spitalele sunt folosiţi indicatori din anul 2015, deci grad de ocupare scăzut.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, de exemplu, draftul Ministerului Sănătăţii indică un grad de ocupare pentru îngrijire boli acute de 65,8%, în condiţiile în care în 2017 şi 2018 gradul ocupare a fost spre 100%.

Responsabili de sănătatea populaţiei din judeţ sunt invitaţi pe 25 februarie la Iaşi, pentru a le fi prezentat Masterplanul regional de servicii de sănătate al Regiunii Nord-Est.

 

 

- Articolul continua mai jos-

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari