fbpx
Acasă Ştiri Medicale Persoanele cu deficiențe de auz, probleme în obținerea permisului de conducere

Persoanele cu deficiențe de auz, probleme în obținerea permisului de conducere

Persoanele cu deficiențe de auz acuză că le sunt încălcate drepturile deoarece întâmpină dificultăți în obținerea sau reînnoirea permiselor auto. Aceștia au înregistrat o petiție la Comisia pentru Abuzuri a Camerei.

„La Comisia pentru cercetarea abuzurilor a fost înregistrată o petiţie din partea a şase petiţionari surzi care reclamă dificultăţile pe care le întâmpină persoanele cu deficiențe de auz în obţinerea sau înnoirea permiselor de conducător auto”, a declarat deputatul PNL Ioan Bălan, preşedintele Comisie pentru abuzuri,  pentru MEDIAFAX.

Personele cu deficiențe de auz afirmă că se află în această situație din cauza unui Ordin la Ministerului Sănătății, despre care aceștia afirmă că este discriminatoriu și le încalcă drepturile.

Articolul continua mai jos

„ Ministerul Sănătăţii, prin ministru, a dat un ordin cu nr. 1162/2010 care lasă loc la interpretări şi nu conţine dispoziţii cu nivel acceptabil de precizie, iar persoanele cu deficienţe de auz sunt discriminate şi se încalcă prevederile constituţionale referitoare la egalitatea în drepturi şi la protecţia drepturilor persoanelor cu dizabilităţi”, a completat Bălan.

Ce se menționează în Ordinul nr. 1162/2010, contestat de persoanele cu deficiențe de auz?

Candidatii pentru obtinerea permisului de conducere a autovehiculelor prevazute în grupele 1 si 2 sunt obligati sa efectueze un examen medical în scopul depistarii uneia sau mai multor afectiuni.

Candidatii pentru obtinerea permisului de conducere a autovehiculelor sunt obligati sa efectueze examinarile medicale înainte de eliberarea initiala a permisului de conducere; ulterior, conducatorii auto sunt obligati sa efectueze examinarile medicale ori de câte ori permisul de conducere este reînnoit, în conformitate cu reglementarile legale în vigoare.

În ceea ce privește auzul, se menționează că pentru conducătorii auto din grupa 2: conducatori auto ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E, Permisele de conducere auto pot fi eliberate sau reînnoite numai cu avizul unei unitati de asistenta medicala autorizate. Se acorda o atentie deosebita examinarii medicale, tinându-se seama de posibilitatile de compensare.

 

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,943FaniÎmi place
1,080AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Astmul bronşic – diagnostic, simptome, tratament

Astmul bronşic este o afecţiune a căilor respiratorii caracterizată printr-o reactivitate crescută a arborelui traheobronşic...

Grefa care poate întârzia menopauza cu 20 de ani

Bufeuri, insomnie, iritabilitate... menopauza vine cu aproximativ cincizeci de simptome neplăcute. Medicii britanici au...

Tulburarea obsesiv-compulsivă – Cauze, factori de risc, tratament

Ce este tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC)? Tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC) este o tulburare de anxietate caracterizată...

Mușcătura de viperă – cum o recunoaștem, simptome, primul ajutor

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare a lansat o campanie de prevenire adresată...

Cataracta – simptome și tratament

Cataracta este principala cauză de pierdere a vederii la adulţii cu vârstă de peste...

Ce este hipertiroidismul. Cauze, simptome, tratament

Hipertiroidismul este o patologie a sistemului endocrin, care desemnează o producție excesivă de hormoni...