Bicarbonatul de sodiu, poate ucide! 7 afirmații despre bicarbonatul de sodiu

7 afirmații despre bicarbonatul de sodiu

Argument: În anul 2017 ziarele scriau despre povestea unei femei care a decedat în urma unei peritonite.  Cauza posibilă de deces,declarată de medici: o cură intempestivă pe care această doamnă o făcea pentru a pierde în greutate: lua cantități constante de bicarbonat de sodiu  împreună cu zeamă de lămâie! De atunci bicarbonatul de sodiu revine periodic în atenția presei ca un subiect controversat. Și același bicarbonat de sodiu este promovat agresiv pe unele site-uri care promit rezultate peste noapte în diversele cure de slăbire.

Citește și: Alergia, pericolul nevăzut care te poate ucide în câteva minute

Bicarbonatul de sodiu – Care este adevărul?

Bicarbonatul de sodiu este o pulbere de culoare albă pe care o găsim în bucătăriile multor gospodine. De altfel,  în cantități foarte mici este folosit și pentru prăjituri, înlocuind praful de copt. Fie că este adăugat ca atare în diverse aluaturi, care apoi se încălzesc, fie că este adăugat împreună cu oțet sau zeamă de lămâie, bicarbonatul de sodiu face ca aluatul să devină aerat, umflat și mai fraged. Încălzit, sau combinat cu acidul acetic (lămâie, oțet), bicarbonatul are o reacție chimică din care rezultă apă și dioxid de carbon (bule mici de aer).

- Articolul continua mai jos-

Combinați într-o ceșcuță bicarbonat cu zeamă de lămâie  și urmăriți reacția efervescentă.

Citește și: Alte două paciente infectate cu acinetobacter multirezistent, în stare foarte gravă

Este bicarbonatul de sodiu este alcalinizant al organismului? Relativ!

Bicarbonatul de sodiu este un alcalinizant relativ. Dacă avem un acid puternic, cum este acidul clorhidric din sucul gastric, bicarbonatul se combină cu acidul rezultând o altă sare și un acid mai slab.

Putem lua bicarbonat în caz de arsuri gastrice? Da!

Îl putem lua atunci când avem arsuri gastrice în cantitate mică (un vârf de linguriță într-un pahar cu apă) și pe o perioadă scurtă de timp (1-2-3 zile).

Topește bicarbonatul grăsimile și ne ajută să slăbim? NU!

Este foarte periculos să tratăm bicarbonatul ca un adjuvant al curei de slăbire și să luăm substanța în cantități mari mult timp, sperând la o siluetă de vis. Nu facem decât să ne punem viața în pericol.

Este bicarbonatul util pentru albirea dinților? DA!

Adevărat, dacă îl folosiți ocazional. Puneți puțin bicarbonat pe peria de dinți și frecați ușor. Lăsați 1-2 minute și apoi clătiți abundent.

- Articolul continua mai jos-

Este bicarbonatul de sodiu util în tratamentul cancerului?Absolut fals!

Nu există nici date științifice, nici observații clinice în favoarea acestui argument.

Este organismul uman format din soluții exclusiv alcaline? Nu!

Deși este recunoscut că mediul ușor alcalin este cel favorabil dezvoltării normale a celulelor sănătoase, deși sângele nostru are un ph normal ușor alcalin, menținut in limite stricte pentru a fi compatibil cu viața, există diferite locuri în organismul nostru unde găsim în mod normal ph-uri acide: în salivă, în urină sau în sucul gastric.

Bicarbonatul de sodiu este la îndemână și este ieftin. Este el și inofensiv? Fals!

Bicarbonatul de sodiu este o substanță chimică. El trebuie folosit cu precauție. Atunci când îl folosim pentru organismul uman, doza este un vârf de cuțit sau un vârf de linguriță.

SFATUL MEDICULUI – Atenție! O lingură de bicarbonat de sodiu împreună cu 2 linguri de oțet puse într-o cană cu apă este rețeta pentru a obține un bun dezinfectant pentru baie. Nu confunda organismul uman cu obiectele casnice!

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari