Consiliul județean Ilfov, plângere penală împotriva falsului medic rezident Raluca Bârsan

Consiliul Judeţean Ilfov a decis în urma controlului efectuat la Spitalul Județean Ilfov să depună plângere penală în cazul falsului medic rezident, Raluca Bârsan. CJ Ilfov cere demisia directorului medical și a fostei șefe a Secției de ginecologie.

Raluca Bârsan, o femeie fără studii de specialitate a lucrat mai mulți ani în Secția de ginecologie a Spitalului Județean Ilfov

Ca urmare a suspiciunilor de infracţiuni comise de Raluca Bârsan, Consiliul Judeţean Ilfov se consideră prejudiciat şi a solicitat obligarea numitei la plata unor despăgubiri.

Ancheta administrativă a dezvăluit că diploma prezentată de Raluca Bârsan era falsă, iar din dosarul de personal lipseau documente obligatorii conform fişei postului de medic voluntar: diploma de medic specialist şi avizul de liberă practică eliberat de Colegiul Medicilor. Dosarul de personal nu a fost actualizat din 2014 până în prezent, ceea ce duce la suspiciunea exercitării în această perioadă a unei activităţi în afara cadrului legal, precizează comunicatul citat.

- Articolul continua mai jos-

Neconcordanța dintre documentele existente la dosar ridică suspiciunea că pe toată perioada de voluntariat Raluca Bârsan a desfăşurat activitate medicală într-o secţie a unui spital public fără să aibă pregătirea obligatorie minimă necesară.

Actualul şef al Secţiei de ginecologie, dr. Dorin Bejan, a declarat că erau „semne indirecte privind lipsa studiilor de specialitate ale Ralucăi Daniela Bârsan, acestea fiind aduse la cunoştinţa fostei şefe de secţie, dr. Roxana Dragu”.

Consiliul Judeţean Ilfov a cerut Spitalului Judeţean să facă o cercetare disciplinară şi toate persoanele vinovate să fie sancţionate. Reprezentanţii Consiliului Judeţean consideră necesar ca printre cei sancţionaţi să se afle şi directorul medical al spitalului, Cristina Stoica. Directorul medical ar trebui demis din funcţie, pentru că a trecut sub tăcere faptele petrecute.

”Considerăm că cel puţin aceeaşi sancţiune se impune şi în cazul fostei şefe a Secţiei de ginecologie, dr. Roxana Dragu, pentru că a permis să activeze sub îndrumarea ei un medic fals, dar şi în cazul celorlalte persoane care vor fi găsite responsabile pentru situaţia creată”, arată CJ Ilfov.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari