fbpx
Acasă Ştiri Medicale Managerul Institutului ”Marius Nasta”, unde au murit trei oameni: ”Avem de 10...

Managerul Institutului ”Marius Nasta”, unde au murit trei oameni: ”Avem de 10 ani probleme cu sistemul de canalizare”

Trei persoane au decedat la Institutul de Pneumologie Marius Nasta după ce au contactat o bacterie foarte periculoasă, acinetobacter multirezistent. Activitatea în blocul operator și în secția ATI (postoperator) a fost sistată, după ce inspectorii DSP au constatat că bacterie provenea din spital.

Unii angajați ai spitalului acuză faptul că sunt probleme grave cu sistemul de canalizare, lipsesc mănușile și dezinfectanții.

”Nu avem alimentare cu apă, separată, pentru blocul operator, este la comun cu bucătăria, care este deasupra secţiei ATI. Apa refulează în bucătărie atunci când plouă şi ies materii fecale. Normal că sunt infecţii. Nu avem dezinfectant suficient. Nu am avut mănuşi, alcool sanitar până acum două săptămâni. Acum două saptămani. De când a venit DSP au început să facă achiziţii. Trebuie să avem dezinfectant pentru podele, pentru paturi”, potrivit unui angajat.

Articolul continua mai jos

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, confirmă că spitalul s-a confruntat cu o problemă a canalizării în ultimii 10 ani. Cu toate acestea, exclude posibilitatea ca aceasta să fie sursa bacteriei care a ucis trei pacienți.

Este o problemă a canalizării în Institutul Marius Nasta în ultimii 10 ani. Canalizarea are nevoie de intervenții rapide. Institutul Mariua Nasta este un institutut de 100 de ani vechime, care are nevoie de investiții în infrastructură, iar una dintre cele primordiale este canalizarea. Atâtat timp cât noi ne facem treaba și avem grijă ca lucrurile să nu se întâmple, bucătăria este curată. Bucătăria nu poate fi sursa bacteriei. Exclus,” a precizat Beatrice Mahler. 

România are cele mai puține cazuri de infecții nosocomiale raportate din Europa. În cele mai multe cazuri, pacienții sau aparținătorii află despre infecțiile cu diferite bacterii la externare sau în caz de deces. Problema infecțiilor nosocomiale din spitale a ieșit la lumină odată cu tragedia din Colectiv, când zeci de tineri au contactat o serie de bacterii multirezistente.

”Trebuie să știm că acesta nu e un caz izolat. Infecțiile nosocomiale afectează fiecare spital din România și aici sunt 3 cauze majore. Prima e lipsa respectării regulilor de igienă, a două e folosirea nejudiciaosa a antibioticelor, se folosesc foarte multe antibiotice în spitale, mai degrabă decât în altă parte. Și punctul 3: investițiile”, a declarat fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

De menționat e că toate datele prezentate au fost obținute în urma solicitării Digi24.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,220AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Radioterapia în cancerul de prostată

Cancerul de prostată reprezintă a doua cea mai frecventă neoplazie întâlnită în România, incidența...

Adenomul de prostată – simptome, diagnostic, tratament

Adenomul de prostată este termenul cel mai des utilizat atât de pacienţi cât şi...

Apendicita – Simptome, diagnostic și tratament

Apendicita este una dintre cele mai comune situații de urgență chirurgicale. Apendicita survine cel...

Bolile limbii: cum să le recunoaștem?

Bolile limbii: cum să le recunoaștem? Bolile gurii pot afecta sănătatea dinților, precum și...

Bronşita cronică tabagică – Cauze, simptome, tratament

Bronşita cronică tabagică este o boală destul de frecventă în rândul populației prin faptul...

Tromboflebita – cauze, simptome și tratament

Tromboflebita reprezintă o afecțiune specifică circulației venoase de la nivelul membrelor inferioare. În cadrul...