Pacienții cu stomă, linie directă pentru consiliere gratuită

Pacienții cu stomă din toată țara au acum la dispoziție o linie directă unde pot obține informații despre îngrijirea specifică. Această linie poate fi folosită și de asistenţii medicali care au nevoie de suport pentru a îngriji pacienţii cu stomă.

La numărul de telefon 031.433.6133, pus la dispoziţie în cadrul Programului Stomacare, vor putea de asemenea să apeleze şi aparţinătorii pacienţilor cu stomă, asistenţii medicali şi alte persoane care îngrijesc pacienții cu stomă. La capătul celălalt al liniei telefonice va fi în permanenţă, de luni până vineri, în intervalul 09:00-17:30 un specialist în stomaterapie. Linia telefonică directă va oferi consiliere gratuită şi imediată cu privire la îngrijirea stomei, complicaţii, modalităţi de primire a produselor de protezare decontate, sfaturi privind alimentaţia

Numărul cazurilor de cancer de colon înregistrate în România s-a triplat în ultimii 25 de ani, ajungându-se ca în fiecare an să fie operaţi de cancer colorectal aproximativ 10.000 de pacienţi noi. Acest lucru plasează cancerul de colon, principalul motiv pentru care se efectuează stoma printr-o intervenţie chirurgicală, pe locul 2 ca incidenţă la bărbaţi şi pe locul 3 la femei.

În România, 6 din 10 pacienţi cu colostomie ajung ca, la 2-3 săptămâni de la spitalizare, să aibă iritaţii şi inflamaţii asupra stomei, ceea ce duce la scăderea calităţii vieţii, izolare socială şi dificultăţi foarte mari în readaptarea la viaţa de zi cu zi. Aceeaşi problemă este întâlnită şi la 9 din 10 pacienţi cu ileostomie.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari