Petiție pentru legalizarea canabisului în scopuri medicinale

Peste 16.000 de persoane au semnat o petiție prin care solicită legalizarea canabisului în scopuri medicinale. Canabisul medicinal poate fi folosit de pacienții bolnavi de cancer, epilepsie, Alzheimer, Parkinson, Boală Crohn și alte boli inflamatorii, scleroză multiplă, diabet, boli neurologice

Inițiatorii petiției pentru legalizarea canabisului medicinal sunt un grup de oameni, care fie sunt bolnavi, fie au bolnavi în familie sau specialiști din domeniu care înțeleg fenomenul și care, caută să găsească variante de tratament, șanse la viață, drepturi egale de acces la tratament și  sunt informați și deplin conștienți de tratamentul pe care îl solicită legal, în România.

20 state europene, 30 de state din SUA, state din America Latină, Israel, Australia și  Canada permit tratamentul cu canabis medicinal.

În România, legal, încă din 2005, tratamentul cu canabis medicinal nu poate fi  utilizat, produs, prelucrat sau comercializat. Specialiștii din Ministerul Sănătății susțîn că nu au norme legale prin care să legifereze deținerea și/sau utilizarea de canabis medicinal de către un cetățean român.

- Articolul continua mai jos-

Legal, în acest moment, ar trebui să poată fi procurat în baza unei rețete medicale, însă medicii nu au competență în acest domeniu nou, iar farmaciile nu îl dețîn spre comercializare.

Falsele temeri legate de consumul de droguri și de fapte de violență, determina autoritățile să întreprindă demersuri de neacordare a dreptului de a folosi canabis în mod medicinal.

Faptul că mii de studii au fost publicate de către cele mai importante universități de medicină din lume, centre de cercetare, reviste medicale, biochimiști și alți specialiști reputați, nu par încă argumente serioase pentru că România să aibă în vedere demitizarea unei plante, eliminarea stigmatului asociat canabisului și acceptarea acestuia că o soluție complementară  viabilă de tratament medical.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari