Indemnizația de hrană pentru personalul medical va fi scoasă din limita de 30%

Indemnizația de hrană pentru personalul din sistemul medical și asistență socială vor fi scoase din limita de 30%.

În condiţiile în care indemnizația de hrană se includea în procentul de 30%, personalul din sistemul sanitar nu ar putea beneficia de acest drept individual salarial stabilit prin lege, având în vedere că prin lipsa acestei măsuri s-ar depăşi procentul stabilit la nivel de ordonator principal de credite.

”Introducerea indemnizației de hrană în limita de 30% a generat reducerile salariale pe care le-am anticipat și demonstrat, în special pe zona sporurilor pentru zile nelucrătoare/ de tură. Este motivul pentru care ”Solidaritatea Sanitară” a solicitat imperativ eliminarea indemnizației de hrană din această limită, ca primă condiție esențială de protejarea a drepturilor salariale existente”, potrivit Federației Solidaritatea Sanitară.

Astfel, în acest sens, art. 36 alin. (1) din OUG nr. 114/2018 a fost completat cu un nou alineat (11), cu următorul cuprins: „Cuantumul indemnizaţiilor de hrană acordate conform alin. (1) personalului din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare”.

- Articolul continua mai jos-

 

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari