Blocul operator și secția ATI de la Institutul Naţional de Pneumoftiziologie au fost închise

Activitatea în blocul operator și în secția ATI (postoperator) din din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a fost sistată.

Două persoane au murit săptămâna trecută la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, din cauza infecţiei cu acinetobacter multirezistent, iar alte două persoane se află în stare critică.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti că în această după-amiază inspectorii sanitari au decis să sisteze activitatea în blocul operator şi în secţa ATI (postoperator) din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12 februarie au fost neconforme, la fel ca şi cele ale probele recoltate în data de 13 februarie de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

„Colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului”, se mai arată în comunicat.

Reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână