Remedii naturale pentru nas înfundat

Nas înfundat? Iată câteva metode simple şi naturale de combatere a acestei afecţiuni. Rezultatul va fi unul benefic şi pe termen lung.

Este iarnă şi din cauza trecerii de la o temperatură la alta, cu toţii ne confruntăm cu probleme respiratorii, gripe sau răceli. Nasul înfundat este problema cel mai des întâlnită atât în rândul adulţilor, dar şi la copii.  Odată cu apariţia virusului răcelii,  mucoasa nazală se inflamează şi astfel secretă mai mult lichid care provoacă înfundarea nasului. De regulă suntem tentaţi să apelăm la măsuri rapide de remediere a acestei probleme folosind picăturile nazale din farmacii. De preferat ar fi să încercaţi să  înlocuiţi aceste picături cu leacuri naturale, ieftine, uşor de preparat şi cu efecte benefice pentru o prioadă lungă. În continuare vă venim în ajutor cu câteva sugestii.

Cel mai simplu remediu pentru desfundarea nasului constă în inhalarea vaporilor de apă. Fierbeţi într-un vas puţină apă şi cu un prosop pe cap staţi aplecat deasupra vasului respectiv. Te va ajuta să-ţi eliberezi nasul de mucozităţile sâcâitoare.

Nas  înfundat – Inhalaţiile cu ulei esenţial de mentă

Nu trebuie decât să îmbibaţi o compresă din tifon cu ulei esenţial de mentă şi să inhalaţi aroma. Faceţi asta de câteva ori pe zi (dimineaţa şi seara). O altă metodă uşoară de folosit acest ulei constă în: se fierb doi litri de apă şi după ce a dat în clocot, se amestecă cu 6 picături de ulei esenţial de mentă. Staţi deasupra vasului având capul acoperit cu un prosop,  timp de 15 minute şi inspiraţi adânc. Deşi veţi transpira foarte mult, încercaţi să staţi cît mai mult şi cu ochii închişi, deoarece uleiul de mentă poate fi iritant. Recomandat ar fi să faceţi inhalaţiile seara, înainte de culcare. Aburii de apă fierbinte în combinaţie cu mirosul puternic de mentă, degajă simţurile şi veţi reuşi să dormiţi respirând normal. Această procedură elimină secreţiile abundente şi împrospătează căile respiratorii. Inhalaţiile cu ulei esenţial de eucalipt, ajută la fel de mult ca şi cele cu ulei esenţial de mentă. Procedaţi la fel şi aici.

- Articolul continua mai jos-

Picăturile cu sare de mare, reprezintă un alt remediu pentru desfundarea sinsurilor şi fluidizarea secreţiilor nazale. Procedura constă în prepararea unei soluţii astfel: fierbeţi o cană cu apă pe care o lăsaţi la răcit până devine călduţă. Adăugaţi o jumătate de linguriţă cu sare de mare şi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu(opţional). Puneţi câte 1-2 picături în fiecare nară, de trei ori pe zi. Recomandat este să îl preparaţi în fiecare zi, altfel îşi pierde din proprietăţi.

Nas înfundat – Picăturile din zeama de lămâie

Citește continuarea pe zaina.ro

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari