Intervenții estetice ilegale la un salon de înfrumusețare. Ministerul Sănătății face plângere penală

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că în urma verificărilor făcute de DSP București, a fost descoperit într-un mall un salon de înfrumusețare unde se fac intervenții estetice ilegale. Sorina Pintea a menționat că în acest caz se va face plângere penală.

DSP Bucureşti a descoperit un cabinet de înfrumuseţare care funcţionează într-un mall din Capitală şi care oferea inclusiv servicii medicale de injectare cu botox şi acid hialuronic.

„Ministerul Sănătăţii a creat un cadru legal pe care această societate nu îl respectă. Prin urmare, Ministerul Sănătăţii, prin DSP Bucureşti, a informat conducerea mall-ului că există o societate în incintă care îşi desfăşoară activitatea fără autorizaţie. Nu cred că într-un contract comercial nu există o clauză „dacă nu eşti legal poţi funcţiona”. Nu cred. Vom aştepta răspunsul şi, bineînţeles, vom face plângere penală. Asta este clar”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Salonul de înfrumusețare trebuia să își suspende activitatea încă din septembrie 2018, dar salonul încă funcționează ilegal.

„Inclusiv din Ministerul Sănătăţii a sunat cineva şi s-a programat. Prin urmare, astăzi, măsurile vor fi foarte drastice. Nu e nevoie de o hotărâre judecătorească pentru a obţine o suspendare sau o închidere de activitate. Firma avea activitatea suspendată din luna septembrie 2018. Avea un plan de conformare cu nişte neconformităţi care trebuiau rezolvate într-un interval de timp, putând însă să funcţioneze ulterior, dar în alte condiţii şi nu cu act medical efectiv”, a declarat Sorina Pintea.

- Articolul continua mai jos-

Inspectorii DSP Bucureşti, au constatat că pe lângă intervenții estetice ilegale, mai multe produse medicale aveau termenul de valabilitate expirat.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari