Noi proteste la Spitalul Județean Tulcea. Acțiunile de protest ar putea să se extindă la nivel național

Angajații Spitalului Județean Tulcea au protestat din nou față de diminuările salariale. Aceștia acuză că veniturile lor s-au micșorat pe fondul aplicării legii salarizării.

„Veniturile noastre sunt în continuare mici. Plata sporului pentru zilele de sărbătoare, sâmbetele şi duminicile lucrate este de 50%. Cât timp în Codul Muncii scrie clar că plata pentru munca în aceste zile se face cu un spor de peste 100%, considerăm că suntem în afara legii”, a declarat preşedinta filialei teritoriale a sindicatului Solidaritatea Sanitară, Angela Atanasof.

Federația Solidaritatea Sanitară va decide în urma ședinței Consiliului Naţional al organizaţiei dacă astfel de acțiuni de protest vor avea loc în toată țara.

„Noi mergem cu mandatul că oamenii noştri doresc să se ducă până la acţiunea finală, dacă e nevoie şi grevă, pentru ca salarizarea să intre în matca normală. Ce avem noi în vedere este trecerea indemnizaţiei de hrană în salariu şi, aşa cum s-au scos plăţile pentru gărzile medicilor din categoria sporuri, să se scoată şi pentru celelalte categorii de personal”, a mai spus Atanasof.

- Articolul continua mai jos-

Pierderile înregistrate de angajaţii SJU la salariu din cauza diminuării sporurilor sunt de până la 1.000 de lei.

Angajații Spitalului Județean Tulcea au mai protestat acum două săptămâni timp de două zile consecutiv.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari