Infecțiile urinare frecvente pot ascunde simptomele cancerului renal sau de vezică urinară

Simptomele cancerului renal sau de vezică urinară pot să fie mascate de infecțiile urinare recurente, au avertizat cercetătorii de la Universitatea Cambridge, relatează Press Association.

„Cu toate că infecțiile urinare sunt a doua cea mai comună afecţiune pentru care medicii prescriu antibiotice, la unele persoane, simptomele unei ITU pot masca simptomele cancerului renal sau de vezică urinară”, a afirmat medicul Yin Zhou.

Astfel de situații apar deoarece medicii pot presupune că un pacient suferă de o infecție a tractului urinar și nu fac investigații pentru un posibil cancer.

Infecţiile urinare repetate au fost asociate cu o „întârziere a diagnosticului” în depistarea cancerului, iar femeile au mai multe şanse să primească acest diagnostic cu întârziere faţă de bărbaţi.

- Articolul continua mai jos-

„Detectarea timpurie a cancerului este vitală pentru a le oferi pacienţilor cele mai bune opţiuni de tratament şi pentru a le spori şansele de supravieţuire. Numai un număr mic de pacienţi cu simptome persistente şi recurente de infecţii urinare vor dezvolta cancer, dar este important să îi depistăm”, a declarat Medicul Yin Zhou, coordonatorul studiului.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari