Servicii stomatologice gratuite pentru persoanele asistate social din Galați

Peste 20.000 de persoane asistate social din Galați vor beneficai de servicii stomatologice gratuite în cadrul noului Centru de Medicină Dentară Socială.

Persoanele fără venituri sau cu venituri foarte mici şi pensionarii vor putea beneficia de servicii stomatologice gratuite în cadrul acestei clinici dotate ultramodern. Intervenţiile stomatologice vor fi realizate de medici stomatologi – profesori universitari ai Facultăţii gălăţene de medicină și de studenții din anii terminali.

„Conform listei înaintate de municipalitate sunt peste 20.000 de asistaţi sociali începând cu căminele de bătrâni şi terminând cu cei de la cantinele sociale, toţi aflaţi în evidenţele asistenţei sociale din primărie. Pacienţii vor fi livraţi de primărie într-un ritm în care vom cădea de comun acord şi vor beneficia de aceste servicii de medicină dentară. Aici lucrează peste 40 de cadre universitare de la secţia de stomatologie a Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, 360 de studenţi din anii cinci şi şase şi 20 de rezidenţi de medicină dentară pe diferite specializări. Studenţii şi cadrele didactice vor lucra în cadrul programului de învăţământ, iar rezidenţii în programul lor de pregătire pe o anume specializare”, a declarat inițiatorul acestui proiect doctorul Aurel Nechita, profesor universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie Galaţi.

Investiţia de aproximativ 120.000 de euro aparţine Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi şi cuprinde 17 scaune stomatologice moderne, denumite UNIT-uri dentare, plus compresor şi sterilizare, la care se adaugă reabilitarea şi amenajarea clădirii.

- Articolul continua mai jos-

Sumele necesare funcționăeii acestui centru vor fi asigurate de la bugetul local al primăriei municipiului Galați.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari