Alte două paciente infectate cu acinetobacter multirezistent, în stare foarte gravă

Două paciente internate la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală, infectate cu acinetobacter se află în stare foarte gravă.

„Este vorba despre două paciente. O pacientă mai în vârstă care a făcut stop cardiac. A răspuns după cinci minute şi de atunci este cu stare gravă. Necesită suport inotrop pozitiv pentru a menţine tensiunea arterială.  Cealaltă pacientă de 40 de ani este cu stare generală extrem de gravă. Se ventilează foarte prost, ventilaţie mecanică, febrilă în continuare”, a declarat managerul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

La sfârșitul săptămânii trecute două persoane infectate cu acinetobacter multirezistent au decedat la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală.

În acest moment nu se mai fac internări în Secția de Terapie Intensivă. Alte măsuri luate de unitatea medicală în acest context sunt: accesul la pacienţii din saloanele infectate se face cu echipamentul de protecţie; dezinfecţia corectă a suprafeţelor; revizuirea şi instructajul personalului pentru aplicarea corectă a dezinfecţiei şi a procedurilor de lucru cu pacienţii care au infecţii; spălatul corect pe mâini.

- Articolul continua mai jos-

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari