Atenție! File de somon afumat, infestat cu Listeria, retras din supermarketuri

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus retragerea a cinci tipuri de somon afumat infestat, contaminate cu bacteria Listeria. Produsele Ocean Fish în gramaje de 50 și 100 de grame au fost retrase din supermarketurile Auchan, Kaufland şi Carrefour.

De asemenea, a fost retras un lot de fulgi de nucă de cocos vânduţi de Lidl, din cauza conservantului care conținea dioxid de sulf.

Dacă aveți astfel de produse acasă nu trebuie să le consumați, iar magazinele de unde le-ați achiziționat vă vor returna banii.

Somon afumat infestat – Listerioza este o infecție provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes

Unele persoane fac o formă a bolii asemănătoare gripei, prezentând simptome precum febră, dureri musculare, greață și vomă și dureri gastrice.

- Articolul continua mai jos-

De regulă, boala trece de la sine, însă poate prezenta un risc crescut pentru persoanele însărcinate sau pentru cele cu un sistem imunitar slăbit.

Rezultatele buletinelor de analize, emise începând cu data de luni, 11 februarie, au indicat prezența bacteriei Listeria monocytogenes în probele de produs finit, provenite de la două unități de procesare a peștelui.

Având în vedere rezultatul pozitiv la probele de produs finit “file somon afumat”, echipe de inspectori sanitari veterinari s-au deplasat la unitățile respective, unde, în urma controlului efectuat, a fost dispusă măsura suspendării activității liniei de producție “file somon afumat” și reținerea oficială a unei cantități de 134 de kg de produse.

De asemenea, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 42.000 de lei.

S-a acționat și pentru retragere de pe piață a loturilor de produse neconforme, pe baza listelor de distribuție puse la dispoziție de către reprezentanții unităților respective.

De la începutul acestei săptămâni, când a fost declanșată acțiunea de control și până la această dată, au fost retrase de la comercializare 96,77 de kg de produse din loturile unde a fost depistată prezența bacteriei Listeria monocytogenes, produse care au fost distruse.

- Articolul continua mai jos-

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari