fbpx

Adolescenții care consumă canabis sunt mai predispuși să sufere de depresie

Adolescenții care consumă canabis sunt mai predispusi la depresie și gânduri suicidare la maturitate, au avertizat miercuri cercetătorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie şi Universitatea McGill din Canada, relatează Reuters.

Eliminarea consumului de canabis ar determina reducerea cazurilor de depresie cu 7%.

„Deşi dimensiunea efectelor negative ale canabisului poate varia şi nu este posibil să se prevadă riscul exact pentru fiecare adolescent, utilizarea la scară largă a canabisului în rândul tinerei generaţii reprezintă o problemă importantă de sănătate publică”, a spus profesorul de psihiatrie Andrea Cipriani, de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, care a condus studiul.

Canabisul este cel mai frecvent utilizat drog recreaţional de către adolescenţii din întreaga lume. În Canada, mai mult de 20% dintre adolescenţi cu vârste între 15-19 ani afirmă că au fumat canabis în ultimul an. În Anglia, aproximativ 4% dintre adolescenţii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani afirmă că au folosit canabis în ultima lună.

„Este o mare problemă de sănătate publică şi de sănătate mintală. Adolescenţii care consumă canabis ar trebui să fie conştienţi de acest risc”, a spus Cipriani.

- Articolul continua mai jos-

Ce efecte are consumul de canabis în scop recreaţional?

Cercetările au mai arătat că fumatul marijuanei este asociat bronşitei, însă acest risc se manifestă în rândul celor care fumează foarte des şi foarte mult. Un studiu publicat în 2012 a arătat că fumarea unui joint în fiecare zi, timp de 7 ani, nu era asociată unor efecte negative asupra funcţionării plămânilor. Riscul de bronşită creşte atunci când se depăşeşte acest prag.

Adolescenții care consumă canabis regulat dezvolta toleranţă la acest drog, ceea ce înseamnă că este nevoie de mai multă substanţă pentru a obţine acelaşi efect. Toleranţa la adolescenții care consumă marijuana se instaurează printr-un proces intitulat internalizare. Toleranţa la marijuana nu este singurul efect al internalizării. Alţi receptori asociaţi CB1 vor intra la rândul lor în celulă (cum ar fi receptorul NMDA). Acest lucru are un efect protector împotriva anxietăţii şi în cazul epilepsiei, însă provoacă totodată o afectare temporară a capacităţii de a forma amintiri, un efect asociat consumului de marijuana.
Există dovezi ale legăturii dintre consumul de canabis şi anumite probleme mintale, precum schizofrenia, iar tinerii sunt expuşi acestor probleme asociate.

Uneori, cei care cumpără canabis nu realizează că au achiziţionat de fapt „skunk”, o formă mai puternică de canabis, care sporeşte riscul efectelor adverse.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari