50% dintre tineri riscă să își piardă auzul din cauza volumului ridicat din căști

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de sănătatea auditivă a utilizatorilor de telefoane inteligente şi MP3 playere. Astfel că, a fost emisă o reglementare fără caracter obligatoriu privind volumul sonor al acestor dispozitive, relatează AFP.

Circa 50% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 35 de ani, adică 1,1 miliarde de persoane, sunt expuşi riscului de pierdere a auzului din cauza „expunerii prelungite şi excesive la sunete puternice.

„Deoarece avem informaţiile necesare pentru a preveni pierderea auzului, nu ar trebui să existe atât de mulţi tineri care continuă să-şi pună sănătatea auditivă în pericol, ascultând muzică” la volum ridicat, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În prezent, 5% din populaţia lumii, adică 466 de milioane de persoane, dintre care 34 de milioane de copii, suferă de pierderi ale auzului. Cu toate acestea, OMS nu cunoaşte în ce proporţie acest lucru este legat de utilizarea incorectă a dispozitivelor audio.

- Articolul continua mai jos-

OMS recomandă producătorilor de telefoane și MP3 playere să includă sisteme pentru evaluarea riscurilor legate de volumul sonor. În acest fel, utilizatorul va fi informat asupra nivelului sonor și a duratei de ascultare ce pot reprezenta un pericol.

„Este ca şi cum ai conduce pe o autostradă, însă fără vitezometru în maşină sau o limită de viteză. Ceea ce noi propunem este ca telefoanele smartphone să fie echipate cu un indicator de viteză, un sistem de măsurare care vă informează asupra cantităţii de sunet pe care o primiţi şi care vă spune dacă depăşiţi limita”, a spus Shelly Chadha.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari