Aparatură de ultimă generație pentru recuperare medicală la Spitalul Militar Central

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a achiziţionat aparate medicale de ultimă generaţie pentru secţiile de recuperare medicală. Astfel, printre cele mai importante achiziții sunt Sistemul robotic de reeducare a mersului cu bandă rulantă şi de susţinere a greutăţii corporale, precum şi Sistemul integrat pentru terapia mâinii, braţelor, degetelor şi evaluarea tulburărilor de statică sau dinamică vertebrală, educarea psihomotricităţii.

„Sistemul robotic de reeducare a mersului cu bandă rulantă şi sistem dinamic de susţinere a greutăţii corporale este un exoschelet pentru mers cu acţionare electrică, controlată de un computer, cu rolul de a asista, pe o bandă rulantă, durata, amplitudinea şi eficienţa antrenamentului. Exoscheleţii pentru mers sunt prevăzuţi cu un dispozitiv de acţionare pentru articulaţia şoldului şi unul pentru articulaţia genunchiului. Acesta susţine deplasarea prin mers, cu ghidarea picioarelor pacientului pe baza unui tipar fiziologic al mersului, cu posibilitatea de a opta pentru nivelul de susţinere al greutăţii corpului. El îmbină avantajele ortezelor robotizate cu metode avansate de feed-back prin intermediul aplicaţiilor realităţii virtuale”, potrivit Spitalului Militar Central.

Potrivit specialiştilor de la Spitalul Militar, recuperarea neuromotorie de succes trebuie să respecte anumite principii: să fie o recuperare funcţională, mişcările să fie iniţiate de pacient, exersarea intensă cu număr mare de repetiţii şi engrame motorii, motivaţia pacientului pentru execuţia actului motor.

Unul din principalele obiective ale recuperării neurologice este redobândirea abilităţii de mişcare ale pacienţilor care au suferit accidente vasculare cerebrale (hemiplegii, hemipareze), traumatisme vertebro-medulare, traumatisme cranio-cerebrale, endoproteze, boli degenerative al articulaţiei picioarelor, atrofie musculară, scleroza multiplă, paralizie cerebrală, Boala Parkinson, Boala Lyme (borelioză), slăbiciune musculară post imobilizare etc.

Totodată, sistemul integrat pentru terapia mâinii, braţelor, degetelor şi evaluarea tulburărilor de statică sau dinamică vertebrală, educarea psihomotricităţii oferă o mare varietate de opţiuni de terapie interactivă, bilaterală pentru pacienţii cu afecţiuni locomotorii, cauzate de deficienţe neurologice şi ortopedice ale extremităţilor superioare şi inferioare, caz în care progresul terapiei este înregistrat şi se poate urmări de către terapeut.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari