fbpx

Cum poți să ai un zâmbet perfect?

Cum poți să ai un zâmbet perfect? Drumul spre un zâmbet perfect care să acapareze toate privirile începe cu o vizită la un cabinet de stomatologie

Dentiștii sunt primele persoane la care se apelează atunci când este nevoie de orice modificare ce ține de podoabă dentară. Aceștia sunt cei avizați și știu ce anume trebuie să facă astfel încât să rezolve orice problema dentară și fără a avea efecte negative în viitor.

Sunt o serie de proceduri care pot fi făcute în cabinetele stomatologice pentru a avea un zâmbet perfect.

Cum poți să ai un zâmbet perfect – Aparatul dentar

Aparatul dentar este primul și cel mai important pas spre zâmbetul perfect, deoarece dintîi albi, dar care nu sunt drepți, nu vor avea același efect estetic. În general, aparatul dentar este format din bracketi de metal sau de ceramică prin care trece un fir de metal. Tehnologia, însă, avansează și oferă materiale din ce în ce mai calitative și estetice, de la fire de metal aproape transparente și până la aparate dentare unice, invizibile, făcute după modelul 3D al danturii pacientului.

Cum poți să ai un zâmbet perfect – Albirea profesională

- Articolul continua mai jos-

Albirea este principala metodă și cea mai ușoară prin care se poate atinge culoarea de alb imaculat dorită de toată lumea. Pentru a îndeplini acest proces, medicul dentist trebuie să izoleze gingiile cu gel sau baraj de cauciuc, să aplice un gel special cu o concentrație de peroxid de maxim 38% (substanță care albește dintîi) și să proiecteze o lumina specială cu ajutorul unor leduri sau laser timp de 30-90 de minute. Dintîi rămân albi pentru o perioada de aproximativ de 2-3 ani, însă procedeul se poate repetă. Albirea nu este recomandată persoanelor sub 15 ani, celor cu dantură sensibilă, celor cu boli gingivale sau eroziuni dentare, gravidelor, femeilor însărcinate sau care alăptează și persoanelor sensibile sau chiar alergice la peroxid.

Cum poți să ai un zâmbet perfect – Fațetele dentare ceramice

Fațetele dentare sunt un mod foarte eficient pentru a masca diferitele pete dentare sau chiar formele imperfecte ale dinților. Aceste fâțele ceramice sunt aplicate pe partea frontală a dinților, că o masca. Efectul este acela de formă perfectă și culoare impecabilă. Fațetele detare pot dura până la 10 ani, nu necesită o perioada de recuperare sau tratamene speciale, sunt personalizate perfect pentru fiecare client, nu implică riscuri, protejează dintîi de viitoarele posibile pete și au rol nu numai estetic, dar și de protecție.

Fațetele dentare nu sunt, însă, recomandate pentru persoanele cu afecțiuni dentare, cum ar fi bruxismul sever, deoarece fațetele se pot sparge. În general, nu este nevoie de o șlefuire a dinților, însă, în unele cazuri această este importantă pentru obținerea unei forme ideale viitoarei danturi.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână