În plină epidemie de gripă, nu toți elevii au săpun la școală

Medicii de la Spitalulul de Pediatrie din Sibiu au fost în şcolile din judeţul Sibiu şi din municipiul reşedinţă să-i înveţe pe copii cum să se spele corect pe mâini. Aceștia au descoperit că nu toți elevii beneficiază de săpun la școală.

1.200 de elevi din municipiul Sibiu au beneficiat de instructaj din partea medicilor sibieni în şcoli. Cu acest prilej, medicii au constatat că într-o treime din unităţile de învăţământ din municipiul Sibiu copiii nu aveau săpun la școală.

„Am fost în şcoli în care exista săpun şi în şcoli în care nu era. Două treimi aveau”, a spus medicul Ciprian Şofariu.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie atrag atenţia că igiena este foarte importantă, cu atât mai mult în plină epidemie de gripă.

„Modelul de morbiditate în România este asemănător ţărilor în curs de dezvoltare, a ţărilor sărace, unde predomină afecţiunile determinate de bacterii, viruşi, ciuperci, deci, în general, de micro-organisme şi care reflectă foarte clar imaginea unei societăţi destul de sărace, cu un nivel de instruire redus şi cu deprinderi igienice la un nivel foarte scăzut. Spitalul nostru abordează această temă deoarece pur şi simplu este asediat de patologie de acest gen. (…) suntem în plină epidemie de gripă şi alte viroze respiratorii. Rolul igienei este fundamental pentru a reuşi să ţinem sub stăpânire aceste fenomene”, a afirmat joi, directorul Spitalului de Pediatrie din Sibiu, medicul Stelian Banciu.

- Articolul continua mai jos-masca medicala

Potrivit Managerul Spitalului de Pediatrie din Sibiu, România se confruntă cu o criză de medici pediatri în ţară.

„Din păcate sistemul sanitar românesc, cel puţin în teritoriu, este destructurat. Dacă la un moment dat existau medici pediatri, care înţelegeau fenomenul, în teritoriu aceşti medici lipsesc aproape cu desăvârşire. Sper să reuşim ca numărul de pacienţi bolnavi să scadă într-un procent semnificativ”, a adăugat medicul Stelian Banciu.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie au anunţat, joi, că vor relua, din 1 martie, instruirea elevilor sibieni privind spălarea corectă a mâinilor.

„Instructajul va fi reluat începând din 1 martie”, a anunţat medicul Ciprian Şofariu de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, profesorul Marius Novac, a declarat la rândul său că nu poate garanta că toţi copiii din grădiniţele şi şcolile din judeţ au asigurate cele necesare igienei, dar că a transmis ordinul Direcţiei de Sănătate Publică care cere directorilor să cumpere săpun şi hârtie igienică în unităţile de învăţământ.

Video recomandat

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Picioarele umflate – trei leacuri naturiste din bătrâni

Picioarele umflate sunt nu doar inestetice, ci și dureroase. Membrele inferioare sunt predispuse la umflături şi inflamaţii, deoarece sunt organele care trebuie să suporte...

Febra albă la copii – când apare și ce poți face ca să scapi de ea

Ai auzit vorbindu-se despre febra albă sau febra roșie? Vine sezonul rece, iar odată cu acesta se întețesc cazurile de viroze și răceli în...

LIPSA DE FIER ÎN ORGANISM – ce boli provoacă și ce alimente o combat

Lipsa de fier în organism (sau carența de fier) poate genera boli grave cum ar fi anemia feripiva. Când nivelul fierului din organism scade...

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare

Indicaţiile şi contraindicaţiile apelor termale în tratamentele balneare Pentru că beneficiile apelor termale sunt în mare cunoscute, am încercat cu ajutorul doamnei dr. Maria Nădejde,...

Pietrele la rinichi – cum le poți elimina printr-o metodă naturistă

Pietre la rinichi tratament naturist - Nu de puține ori v-ați dorit să aflați care sunt cele mai eficiente tratamente naturiste pentru o boală...