În plină epidemie de gripă, nu toți elevii au săpun la școală

Medicii de la Spitalulul de Pediatrie din Sibiu au fost în şcolile din judeţul Sibiu şi din municipiul reşedinţă să-i înveţe pe copii cum să se spele corect pe mâini. Aceștia au descoperit că nu toți elevii beneficiază de săpun la școală.

1.200 de elevi din municipiul Sibiu au beneficiat de instructaj din partea medicilor sibieni în şcoli. Cu acest prilej, medicii au constatat că într-o treime din unităţile de învăţământ din municipiul Sibiu copiii nu aveau săpun la școală.

„Am fost în şcoli în care exista săpun şi în şcoli în care nu era. Două treimi aveau”, a spus medicul Ciprian Şofariu.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie atrag atenţia că igiena este foarte importantă, cu atât mai mult în plină epidemie de gripă.

„Modelul de morbiditate în România este asemănător ţărilor în curs de dezvoltare, a ţărilor sărace, unde predomină afecţiunile determinate de bacterii, viruşi, ciuperci, deci, în general, de micro-organisme şi care reflectă foarte clar imaginea unei societăţi destul de sărace, cu un nivel de instruire redus şi cu deprinderi igienice la un nivel foarte scăzut. Spitalul nostru abordează această temă deoarece pur şi simplu este asediat de patologie de acest gen. (…) suntem în plină epidemie de gripă şi alte viroze respiratorii. Rolul igienei este fundamental pentru a reuşi să ţinem sub stăpânire aceste fenomene”, a afirmat joi, directorul Spitalului de Pediatrie din Sibiu, medicul Stelian Banciu.

- Articolul continua mai jos-

Potrivit Managerul Spitalului de Pediatrie din Sibiu, România se confruntă cu o criză de medici pediatri în ţară.

„Din păcate sistemul sanitar românesc, cel puţin în teritoriu, este destructurat. Dacă la un moment dat existau medici pediatri, care înţelegeau fenomenul, în teritoriu aceşti medici lipsesc aproape cu desăvârşire. Sper să reuşim ca numărul de pacienţi bolnavi să scadă într-un procent semnificativ”, a adăugat medicul Stelian Banciu.

Medicii de la Spitalul de Pediatrie au anunţat, joi, că vor relua, din 1 martie, instruirea elevilor sibieni privind spălarea corectă a mâinilor.

„Instructajul va fi reluat începând din 1 martie”, a anunţat medicul Ciprian Şofariu de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, profesorul Marius Novac, a declarat la rândul său că nu poate garanta că toţi copiii din grădiniţele şi şcolile din judeţ au asigurate cele necesare igienei, dar că a transmis ordinul Direcţiei de Sănătate Publică care cere directorilor să cumpere săpun şi hârtie igienică în unităţile de învăţământ.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari