Medicul care a refuzat să consulte o pacientă ce ulterior a murit, sancționat cu 10% din salariu

Elena Vlad, medicul care a refuzat să consulte o pacientă, motivând decizia în foaia de observații unde a notat nemulțumirile sale legate de salariu și lipsa de personal, va fi sancționat cu reducerea salariului de bază cu 10% pe trei luni.

Salariul medicului respectiv este de circa 15.000 de lei pe lună, sumă în care sunt incluse şi gărzile.

„Astăzi am primit raportul de cercetare disciplinară prealabilă în legătură cu doamna doctor Vlad. Am aprobat propunerea Comisiei de cercetare disciplinară şi am dispus sancţionarea doamnei doctor Elena Vlad cu reducerea salariului de bază cu 10% pe trei luni”, a precizat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, Gigel Capotă.

Managerul SJU Târgu-Jiu a declarat că în acest caz a fost convocată Comisia de etică, a fost sesizat Colegiul Medicilor şi a fost constituită şi o comisie interdisciplinară.

- Articolul continua mai jos-

Femeia pe care medicul de la Spitalul Județean din Târgu Jiu a refuzat să o consulte, a murit, în urmă cu o săptămână, la un spital din Craiova.

„În legătură cu decesul care a survenit la clinica din Craiova pentru pacienta care a fost transportată de la SJU Târgu-Jiu, noi regretăm că pacienta respectivă a decedat”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul SJU Târgu-Jiu.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj a dispus efectuarea de verificări în acest caz.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari