fbpx
Acasă Ştiri Medicale Investiții de trei milioane de euro la Maternitățile din București

Investiții de trei milioane de euro la Maternitățile din București

Primăria Capitalei a investit în 2018 aproximativ trei milioane de euro în toate maternitățile din București pe care le are în administrare.

“Maternitățile din București au beneficiat, anul trecut, de investiţii în valoare de circa trei milioane de euro, bani utilizaţi pentru dotarea cu aparatură de ultimă generaţie, ce le permite să trateze o cazuistică complexă, dificilă, cu patologii deosebite. În plus, personalul a fost suplimentat şi a participat la cursuri de comunicare şi de formare profesională”, a precizat edilul general al Capitalei.

La Maternitatea Filantropia investiţiile, în 2018, au fost de 5.639.609 lei. Au fost achiziţionate, pentru Maternitate şi Secţia de neonatologie, 12 incubatoare pentru nou-născuţi, două mese radiante neonatologie, o instalaţie de testare a aerului (climatizare cu filtre Hepa), patru sisteme de încălzire şi umidificare a circuitelor ventilatorii tip FISHER-PAYKEL, două resuscitatoare neonatale. În plus, s-au efectuat lucrări de renovare, igienizare, înlocuire sau instalare de aer condiţionat.

Articolul continua mai jos

La Maternitatea Panait Sîrbu, investiţiile s-au situat la valoarea de 3.220.523,18 lei şi au inclus atât achiziţii de aparatură (incubatoare, ventilatoare, monitoare funcţii vitale, aparat mobil radiologie etc.), cât şi lucrări de reparaţii, renovare şi igienizare.

Maternitatea Cantacuzino a beneficiat de investiţii de două milioane de lei. A fost achiziţionată aparatură modernă (paturi ATI, monitoare funcţii vitale, maşini de ultimă generaţie pentru spălat instrumentar, ventilatoare neonatale, lămpi fototerapie, mese de resuscitare complexe, 11 incubatoare cu servocontrol), precizează comunicatul citat.

La Maternitatea Malaxa s-au făcut investiţii în valoare de 2,5 milioane lei. S-au achiziţionat incubatoare, mese de resuscitare, lămpi fototerapie, aspiratoare secreţii endocavitar. Secţia de neonatologie, precum şi compartimentele Gravide, Lehuzie şi Camera de gardă obstetrică-ginecologie au fost complet renovate, susţine PMB.

De asemenea, în toate maternităţile din București aflate în administrarea ASSMB au fost suplimentate numărul de paturi de neonatologie şi numărul cadrelor medicale, medici şi personal medical mediu.

La Maternitatea Filantropia s-a înregistrat, în 2018, un număr record de 5.191 de naşteri, cu 35% mai mult faţă de 2016. La Maternitatea Panait Sîrbu s-au născut anul trecut 3.804 copii, la Maternitatea Cantacuzino – 1.698 de copii, iar la Malaxa 1.163. Conform PMB, “deşi maternităţile Municipalităţii primesc cazuri cu risc crescut obstetrical şi general”, rata mortalităţii neonatale se situează sub 0,5 la mie, cu mult sub media pe ţară, care este de 4,7 la mie.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,929FaniÎmi place
634AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din domeniul medical direct pe email!

dermofarm farmec
Un serviciu oferit de către Feedburner.
Politica de confidenţialitate - https://policies.google.com/privacy

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este miopia? Simptomele miopiei, cauze, tratament

Ce este miopia? Miopia este o condiție oculară comună care se manifestă prin dificultăți...

Albirea dinților – cum se face și când este recomandată

Albirea dinților este unul din cele mai cerute tratamente estetice în cabinetele medicilor stomatologi....

Lipsa de încredere în sine se citește pe chip, prin fapte și prin iluzii

Lipsa de încredere în sine se citește pe chip. Încrederea de sine este principalul...

Sindromul ovarelor polichistice – Simptome, cauze, complicații, tratament

Ce este sindromul ovarelor polichistice este o afecțiune comună care afectează funcția ovariană. Cele...

Cancerul peritoneal: simptome și speranța de viață

Cancerul peritoneal - ce trebuie să știm despre el? Peritoneul este membrana seroasă care...

Ce este Hemofilia și care este diferența între cea de tipul A și B?

Ce este Hemofilia și care este diferența între cea de tipul A și B? ...