fbpx
Acasă Ştiri Medicale Investiții de trei milioane de euro la Maternitățile din București

Investiții de trei milioane de euro la Maternitățile din București

Primăria Capitalei a investit în 2018 aproximativ trei milioane de euro în toate maternitățile din București pe care le are în administrare.

“Maternitățile din București au beneficiat, anul trecut, de investiţii în valoare de circa trei milioane de euro, bani utilizaţi pentru dotarea cu aparatură de ultimă generaţie, ce le permite să trateze o cazuistică complexă, dificilă, cu patologii deosebite. În plus, personalul a fost suplimentat şi a participat la cursuri de comunicare şi de formare profesională”, a precizat edilul general al Capitalei.

La Maternitatea Filantropia investiţiile, în 2018, au fost de 5.639.609 lei. Au fost achiziţionate, pentru Maternitate şi Secţia de neonatologie, 12 incubatoare pentru nou-născuţi, două mese radiante neonatologie, o instalaţie de testare a aerului (climatizare cu filtre Hepa), patru sisteme de încălzire şi umidificare a circuitelor ventilatorii tip FISHER-PAYKEL, două resuscitatoare neonatale. În plus, s-au efectuat lucrări de renovare, igienizare, înlocuire sau instalare de aer condiţionat.

Articolul continua mai jos

La Maternitatea Panait Sîrbu, investiţiile s-au situat la valoarea de 3.220.523,18 lei şi au inclus atât achiziţii de aparatură (incubatoare, ventilatoare, monitoare funcţii vitale, aparat mobil radiologie etc.), cât şi lucrări de reparaţii, renovare şi igienizare.

Maternitatea Cantacuzino a beneficiat de investiţii de două milioane de lei. A fost achiziţionată aparatură modernă (paturi ATI, monitoare funcţii vitale, maşini de ultimă generaţie pentru spălat instrumentar, ventilatoare neonatale, lămpi fototerapie, mese de resuscitare complexe, 11 incubatoare cu servocontrol), precizează comunicatul citat.

La Maternitatea Malaxa s-au făcut investiţii în valoare de 2,5 milioane lei. S-au achiziţionat incubatoare, mese de resuscitare, lămpi fototerapie, aspiratoare secreţii endocavitar. Secţia de neonatologie, precum şi compartimentele Gravide, Lehuzie şi Camera de gardă obstetrică-ginecologie au fost complet renovate, susţine PMB.

De asemenea, în toate maternităţile din București aflate în administrarea ASSMB au fost suplimentate numărul de paturi de neonatologie şi numărul cadrelor medicale, medici şi personal medical mediu.

La Maternitatea Filantropia s-a înregistrat, în 2018, un număr record de 5.191 de naşteri, cu 35% mai mult faţă de 2016. La Maternitatea Panait Sîrbu s-au născut anul trecut 3.804 copii, la Maternitatea Cantacuzino – 1.698 de copii, iar la Malaxa 1.163. Conform PMB, “deşi maternităţile Municipalităţii primesc cazuri cu risc crescut obstetrical şi general”, rata mortalităţii neonatale se situează sub 0,5 la mie, cu mult sub media pe ţară, care este de 4,7 la mie.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Eventrațiile – simptome și tratament

Eventrațiile reprezintă defecte ale peretelui abdominal apărute în urmă unor traumatisme survenite la acest...

Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament VIDEO

Diagnosticul rapid și, în consecință instituirea unui tratament eficient rapid, poate preveni progresia bolii....

HIV SIDA – tot ce trebuie să știi despre boală

HIV SIDA, boala care a luat prin surprindere planeta în ultimele decenii ale secolului...

Sfatul medicului DURERILE ARTICULARE – cum le tratezi

Sfatul medicului DURERILE ARTICULARE - Înaintarea în vârstă vine cu mai multă înțelepciune, dar...

Oboseala și ganglionul subaxial. Află ce legătură există între ele

Oboseala și ganglionul subaxial - ce legătură există între ele? Simțiți uneori o ușoară...

Chirurgia estetică și de reconstrucție a zonei genitale feminine – ce trebuie să știi

Chirurgia vaginului, a labiilor și a himenului - e un subiect... tabuu, pentru mulți,...