Ordonanța lăcomiei scade veniturile angajaților din sănătate

OUG 114/2019 – “Ordonanța Lăcomiei PSD-ALDE” ar putea face ca angajații din sănătate să sufere scăderi ale veniturilor nete salariale comparativ cu ultimele luni ale anului trecut.

Federația Solidaritatea Sanitară a demarat campania „VERIFICAȚI-VĂ FLUTURAȘII!” , ce se adresează tuturor salariaților din Sănătate. Federația atrage atenția că nu doar angajații de la Tulcea, care au și protestat, vor avea de suferit, ci mulți alți angajați din sănătate.

”Efectele OUG 114/2019 alături de introducerea indemnizațiilor de hrană în limita de 30% afectează grav veniturile salariale, diminuând sumele disponibile pentru sporuri, așa cum am anticipat încă din perioada sărbătorilor. Toate calculele noastre se dovedesc acum a fi corecte, ele indicând că în absența unei intervenții energice a Guvernului pentru corectarea situației mai mult de jumătate dintre angajații din sănătate vor suferi scăderi ale veniturilor nete salariale comparativ cu ultimele luni ale anului trecut. Deși am primit asigurări că nu vor exista scăderi ale veniturilor, acestea nu au la acest moment acoperirea necesară în prevederile legale!”, transmite Federația Solidaritatea Sanitară.

Pentru a susține aceste afirmații, Solidaritatea Sanitară a prezentat fluturașul asistentei medicale de la Tulcea, angajață la UPU.

- Articolul continua mai jos-

În luna septembrie 2018 aceasta a avut un venit net de 6120 lei, iar începând cu ianuarie 2019 pentru aceleași condiții de muncă, aceasta va primi 5355 lei, suferind o pierdere salarială netă de 765 lei.

Asistenta medicală are studii postliceale, gradația 5, și a primit în luna septembrie 2018 un spor de ture de 15%, spor de condiții de muncă de 68% și spor pentru zile nelucrătoare de 100%. Începând cu ianuarie 2019, aceasta primește spor de ture de 15%, spor de condiții de muncă la nivel MINIM de 55% și spor pentru zile nelucrătoare de 25%!

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari