fbpx
Acasă Ştiri Medicale Ordonanța lăcomiei scade veniturile angajaților din sănătate

Ordonanța lăcomiei scade veniturile angajaților din sănătate

OUG 114/2019 – “Ordonanța Lăcomiei PSD-ALDE” ar putea face ca angajații din sănătate să sufere scăderi ale veniturilor nete salariale comparativ cu ultimele luni ale anului trecut.

Federația Solidaritatea Sanitară a demarat campania „VERIFICAȚI-VĂ FLUTURAȘII!” , ce se adresează tuturor salariaților din Sănătate. Federația atrage atenția că nu doar angajații de la Tulcea, care au și protestat, vor avea de suferit, ci mulți alți angajați din sănătate.

”Efectele OUG 114/2019 alături de introducerea indemnizațiilor de hrană în limita de 30% afectează grav veniturile salariale, diminuând sumele disponibile pentru sporuri, așa cum am anticipat încă din perioada sărbătorilor. Toate calculele noastre se dovedesc acum a fi corecte, ele indicând că în absența unei intervenții energice a Guvernului pentru corectarea situației mai mult de jumătate dintre angajații din sănătate vor suferi scăderi ale veniturilor nete salariale comparativ cu ultimele luni ale anului trecut. Deși am primit asigurări că nu vor exista scăderi ale veniturilor, acestea nu au la acest moment acoperirea necesară în prevederile legale!”, transmite Federația Solidaritatea Sanitară.

Articolul continua mai jos

Pentru a susține aceste afirmații, Solidaritatea Sanitară a prezentat fluturașul asistentei medicale de la Tulcea, angajață la UPU.

În luna septembrie 2018 aceasta a avut un venit net de 6120 lei, iar începând cu ianuarie 2019 pentru aceleași condiții de muncă, aceasta va primi 5355 lei, suferind o pierdere salarială netă de 765 lei.

Asistenta medicală are studii postliceale, gradația 5, și a primit în luna septembrie 2018 un spor de ture de 15%, spor de condiții de muncă de 68% și spor pentru zile nelucrătoare de 100%. Începând cu ianuarie 2019, aceasta primește spor de ture de 15%, spor de condiții de muncă la nivel MINIM de 55% și spor pentru zile nelucrătoare de 25%!

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,917FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Albirea dinților – cum se face și când este recomandată

Albirea dinților este unul din cele mai cerute tratamente estetice în cabinetele medicilor stomatologi....

Albirea prematură a părului este un semn de longevitate

Cercetătorii spanioli au descoperit că albirea prematură a părului este un semn de longevitate....

Radioterapia în cancerul de prostată

Cancerul de prostată reprezintă a doua cea mai frecventă neoplazie întâlnită în România, incidența...

Scleroza multiplă – boala cu o mie de fețe

Cea mai bună definiţie pentru scleroza multiplă spune multe despre impactul acestei afecţiuni aspura...

Cancerul de colon, o boală tratabilă

Cancerul de colon este a doua cauză de mortalitate dintre toate tipurile de cancer...

Neuropatia diabetică, complicație periculoasă a diabetului zaharat

Neuropatia diabetică - Atenție la pierderea sensibilității la atingere la nivelul picioarelor! În mod normal, distrucția...