Un spital are de achitat 420.000 de euro despăgubiri, după decesul unei tinere

Spitalul Județean din Târgu Jiu este în pericol să rămână fără medicamente și să își restrângă activitatea după ce a fost obligat de instanță să achite despăgubiri în valoare de 420.000 de euro.

Familia unei tinere de 17 ani s-a adresat instanței după decesul acesteia. Pacienta a decedat după ce i-a fost administrat un atibiotic fără a se verifica dacă este alergică. Adolescenta a fost diagnosticată cu amigdalită. A intrat în şoc anafilactic şi a murit după ce i-a fost administrată a patra doză de antibiotic.

După șapte ani, judecătorii l-au găsit vinovat de moartea tinerei pe medicul care s-a ocupat de caz. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Medicul i-a administrat antibiotic fără să verifice dacă era alergică, iar ulterior a modificat fișa de intrare pentru a-și acoperi greșeala.

Spitalul este acum aproape de a fi executat silit dacă nu va plăti despăgubiri în valoare de 420.000 de euro. Jumătate din această sumă trebuia să o acopere medicul vinovat, dar cum el nu are bani în conturi, spitalul va fi nevoit să achite toată suma. Această sumă ar acoperi medicamentele pentru toți bolnavii timp de două săptămâni.

- Articolul continua mai jos-

Afectaţi vor fi atât pacienţii, cât şi doctorii, care sunt îngroziţi şi se gândesc la ce e mai rău.

Nu vom mai avea necesarul pentru achiziţionarea de medicamente, materiale sanitare. Este o situaţie fără precedent”, spune Costinel Popescu, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

De menționat e că toate datele prezentate au fost obținute în urma solicitării Digi24.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari