Manager SJU Suceava – Spitalele de stat, piață de selectare a pacienților pentru spitalele private

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că spitalele de stat s-au transformat într-o piață de selectare a pacienților pentru spitalele private. Acesta consideră că este nevoie de o inițiativă legislativă care să delimiteze mult mai clar activitatea din spitalele publice de cea din spitalele private.

”Marea problemă în sistemul ăsta e lipsa de timp. De ce nu avem timp destul? Pentru că lucrăm în mai multe părţi  Tot apar băieţii pe acolo, la microfoane, cu fel de fel de iniţiative legislative, unii se fotografiază cu spitalele, cu ministrul, eu ştiu ce Dumnezeu pe acolo, că-s foarte foarte merituoşi. Vino domnule cu o iniţiativă legislativă, pentru că e posibil să ne permitem. Separă foarte clar activitatea din spitalele publice de cel din spitalele private. Încurajeaz-o pe cea privată ca să mă concureze, pentru că personalul medical va fi motivat să se poarte frumos, să fie simpatic, empatic, profesionist, zâmbitor ca să-şi menţină pacienţii. Spitalele au devenit un fel de piaţă de selectare a pacienţilor. De aici îi luăm şi-i ducem acolo şi de acolo îi aducem şi îi tratăm aici”, a spus Rîmbu.

Potrivit lui Vasile Râmbu, medicii ar trebui să fie recunoscători față de pacientul care a plătit taxe și impozite pentru a-i finanța școlarizarea timp de 25 de ani.

”Noi am aşteptat şi toată lumea aşteaptă un fel de răspuns la acest gest al societăţii prin care ne-au salarizat cel mai bine. Cred că suntem sistemul cel mai bine plătit până acum. Suntem plătiţi undeva cam ca în Italia. Şi acuma să fim serioşi, performanţa medicală nu-i chiar comparabilă. Trebuie un răspuns pozitiv la aceste creşteri. Mă aplec la unul care e în suferinţă, ăla e posibil, şi cu siguranţă că aşa este, să fi plătit impozite şi taxe pentru a mă ţine pe mine în şcoală 25 de ani. Păi când sunt în faţa lui trebuie să fiu recunoscător îngrjindu-l aşa cum trebuie. Facem un sfert de secol de studii şi plecăm în altă parte, că ăia nu-şi permit să finanţeze 25 de ani de învăţământ De ce, dacă avem unde practica şi condiţii?”, a spus Rîmbu.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari