fbpx
Acasă Ştiri Medicale Secție de psihiatrie nouă la Spitalul Județean din Alba Iulia

Secție de psihiatrie nouă la Spitalul Județean din Alba Iulia

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia va avea o nouă clădire pentru secția de psihiatrie cu ambulatoriu, 50 de paturi, săli de tratamente, consultaţii şi terasă circulabilă în partea superioară.

Clădirea pentru secția de psihiatrie va fi construită în curtea SJU Alba Iulia, aproape de Serviciul Judeţean de Medicină Legală şi va corespunde nevoilor tuturor pacienţilor care vor fi internaţi sau trataţi aici.

La parter, în zona centrală a clădirii, va fi amplasat ambulatoriul de psihiatrie. Sector ambulatoriu (pentru pacienţi neinternaţi) cuprinde: cabinete de consultaţii şi tratamente, compartiment de evidenţă medicală, programare, informare, spaţii conexe, grupuri sanitare, depozite pentru materiale sanitare etc. Tot la parter, va fi amplasat un serviciu de primire şi externare a bolnavilor, cu spaţii de igienizare, garderobă, cameră de gardă, cameră de tratament şi consultaţii, spatii de aşteptare şi grupuri sanitare pentru însoţitori şi vizitatori.

La etajul I va fi amplasată secția de psihiatrie pentru femei, cu capacitatea de 25 de paturi în saloane, cu trei paturi şi două rezerve cu două paturi.

Articolul continua mai jos

Va fi delimitată zona cu pacienţi nevrotici de zona cu pacienţi psihotici. De asemenea, vor fi construite trei cabinete de consultaţii, sală de tratament, sală de activităţi, sală de mese, oficii, boxe etc.

La etajul II va fi amplasată secția de psihiatrie pentru bărbaţi cu capacitatea de 25 de paturi în saloane cu trei paturi şi două rezerve cu două paturi. Va fi delimitată zona cu pacienţi nevrotici de zona cu pacienţi psihotici. Pacienţii vor avea acces pe terasa clădirii, care va fi amenajată pentru pentru relaxarea în aer liber. Şi la acest etaj vor exista cabinete consultaţii, săli de tratament, sală de activităţi, sală de mese, oficiu etc.

Fiecare salon va avea grup sanitar propriu dotat cu duş, lavoar şi wc. Saloanele vor fi dotate, între altele, cu corpuri pentru iluminatul general, iluminat de veghe, iluminat de citit şi iluminat de siguranţa, dar şi cu butoane de panică, noptieră la fiecare pat, lavoar şi climatizare. Pentru circulaţia pacienţilor este prevăzut un lift cu capacitatea de 16 persoane.

Terasa circulabilă cu suprafaţa de circa 700 metri pătraţi va oferi un spaţiu inedit de relaxare în aer liber pentru pacienţi şi personal.

Cota la care este amenajată terasa va oferi bolnavilor o oază de linişte şi o privelişte frumoasă asupra spaţiilor din jur. Pentru siguranţa pacienţilor pe întreg perimetrul terasei va fi realizată o copertină tip peron din beton armat. Se va monta, de asemenea, şi gazon, iar în zona centrală vor fi realizate jardiniere în care vor fi plantaţi arbuşti decorativi si vor fi amplasate bănci.

Spaţiile verzi din incintă vor ocupa o suprafaţă de 10.607,4 mp. Pacienţii secţiei de psihiatrie vor beneficia de o incintă amenajată în aer liber cu suprafaţă de 680 mp, împrejmuită cu un gard cu înălţimea de 3 metri dublat de gard viu.

Valoarea investiţiei este de 19.921.048 de lei (inclusiv TVA), dintre care 533.937 de lei provin de la Consiliul Judeţean Alba. Durata prevăzută a execuţiei este de 36 de luni, SJU Alba Iulia a predat proiectul şi amplasamentul către MDRAP care, prin CNI, se va ocupa de licitaţii, edificare etc. SJU Alba Iulia va fi beneficiar doar după finalizarea investiţiei şi nu va putea interveni pe parcursul derulării acesteia.

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,918FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Pielonefrita – boala care afectează tractul urinar

Rinichii sunt organele care au un rol important în formarea și eliminarea urinii. Pielonefrita este...

Poliomielita – Tot ce trebuie sa stii. Cauze, simptome, tratament

Poliomielita este o infecție cauzată de un virus - poliovirus. Termenul ,,mielită’’ este asociat...

Căderea părului – o consecință a chimioterapiei. Ce trebuie să știi

Căderea părului este una dintre consecințele mai multor cancere. Totuși, acest fapt nu se...

Alergia la praf – Cauze, simptome, factori de risc, tratament

Alergia la praf este cunoscută drept reacția alergică la acarienii care populează praful de...

Ce este pancreatita cronică

Pancreatita cronică reprezintă o boală inflamatorie a pancreasului, caratcterizată prin modificări morfologice și funcționale...

Un cancer tipic masculin: cancerul de prostată – simptome, diagnostic, tratament

Diagnosticul de cancer îți schimbă iremediabil perspectiva asupra vieții. Dintr-o dată, lucrurile care ieri...