Două monitoare pentru îngrijirea prematurilor, donate Spitalului Județean Satu Mare

Două monitoare ale funcţiilor vitale pentru bebeluşi au fost donate secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare.

Noile aparate monitorizează permanent funcţia vitală şi respiraţia bebeluşilor, astfel că aceştia pot fi îngrijiţi cu mai multă acurateţe.

„Aceste monitoare le folosim în urmărirea nou născuţilor care sunt internaţi în secţiile de terapie intensivă şi compartimentul de prematuri. Asta înseamnă că toţi copiii sunt conectaţi la aceste aparate care ne arată bătăile cardiace, adică funcţia cardiacă şi funcţia respiratorie, permanent, astfel îngrijirea lor se poate realiza la nivel înalt. Acei copii care se nasc cu probleme de sănătate sau prematuri, într-o maternitate care nu are aparatură performantă pentru a îi îngriji, de multe ori mor. Această aparatură le-ar putea salva viaţa”, a spus medicul şef Luczki Zita.

În maternitatea SJU Satu Mare, în anul 2018, au fost înregistrate 1.756 de naşteri, din care 136 au fost premature, ceea ce reprezintă un procent de aproape 8%.

- Articolul continua mai jos-

„Am şi avut două cazuri care au necesitat transport specializat spre un serviciu de îngrijiri, spre o neonatologie de grad mai înalt. Avem nevoie de neapărat de aparatură performantă de ultimă generaţie. În urmă cu 10 ani prin programe ale Ministerului Sănătăţii maternităţile din ţară au fost dotate cu aparatură adecvată nivelului, dar timpul trece, echipamentul pe care îl avem îl folosim permanent şi se uzează şi, datorită acestui fapt, permanent trebuie reînnoite. În acest sens, în ultimii ani pot să spun că permanent beneficiam de ajutorul mai multor organizaţii care ne ajută şi în modernizare şi în schimbarea acestor aparate”, a declarat Luczki Zita.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari