9000 de copii din mediul rural primesc lecții de igienă dentară

Peste 9.000 de elevi din mediul rural din județul Vâlcea vor beneficia anul acesta de lecții de igienă dentară gratuite în cadrul unui program şcolar derulat de Crucea Roşie. Copiii din şcolile din mediul rural vor învăța ce sa facă pentru a avea dinţi sănătoşi şi frumoşi.

„În proiect sunt prinse anul acesta 91 de unităţi şcolare din mediul rural, dar şi din câteva oraşe mici din judeţ, în total fiind 9.111 elevi cărora le vom livra , prin intermediul voluntarilor şi al cadrelor didactice din şcolile respective, lecții de igienă dentară. Copiilor li se explică, într-un mod interactiv, tehnica de periaj dentar, iar la final le donăm şi instrumentele necesare pentru a avea în fiecare zi o dantură sănătoasă: periuţa şi pasta de dinţi, dar şi pliante cu sfaturi utile pentru părinţi. De asemenea, în pacheţele acestea le vom da şi săpun, lecţiile de igienă dentară fiind completate de informaţii privind importanţa spălării mâinilor, pentru ca cei mici sa fie protejaţi de afecţiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare”, a menţionat reprezentantul Crucii Roşii din Vâlcea.

Potrivit acestuia, în program sunt cuprinse anul acesta toate şcolile din mediul rural din judeţ, în ultima lună, aceste lecţii de igienă orală, fiind ţinute deja în unităţile şcolare din 30 de localităţi vâlcene.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari