Investiții de 50 de milioane de euro la Spitalul Județean din Bistrița

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa anunță derularea unor investiții de peste 50 de milioane de euro care se doresc a fi realizate în următorii ani.

„În ultima perioadă, sunt 150 milioane lei – aproximativ 32 milioane euro – investiţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi Ambulatoriu. Trec bine de 10 milioane de euro proiectele care sunt în derulare şi care au, în momentul de faţă, finanţare. Dacă vorbim şi de noul bloc operator, vorbim de încă vreo 25 milioane de euro pe care îi avem în vedere ca investiții în sistemul de sănătate pe termen scurt, adică în doi-trei ani. Sper să găsim resursele necesare”, a declarat preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

Citeste şi: Programări on-line pentru consultațiile din policlinica Bistrița

Pe lista de investiții se află construirea unui nou pavilion în curtea spitalului unde se vor afla specializările de cardiologie intervenţională, gastroenterologie intervenţională şi neurochirurgie.

„În urma discuţiilor cu mai mulţi medici şi cu managementul spitalului, avem un proiect extrem de important – l-aş putea numi, fără a folosi cuvinte mari, revoluţionar, cu un angajament de 12, 14, 16 milioane euro, încă nu avem exact calculele, le vom avea până la finalul lunii februarie. În curtea din spate a spitalului, ne dorim să construim un nou pavilion P+4 în care să funcţioneze o secţie nouă, de cardiologie intervenţională, să extindem secţia de neurochirurgie cu sală de operaţii specială şi cu toate dotările necesare şi, de asemenea, o secţie de chirurgie intervenţională gastro”, a spus Radu Moldovan.

- Articolul continua mai jos-

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a afirmat că își dorește ca elicopterul SMURD să aducă pacienții la Bistrița și nu să îi transfere în alte județe.

„După toate dezvoltările pe care o să le facem şi cu echipa medicală, pe care o să o facem şi mai performantă, am şi eu un vis: să vină elicopterul cu un pacient, nu numai să plece. Dacă reuşim să facem partea de cardiologie intervenţională şi de gastroenterologie intervenţională şi să extindem partea de neurochirurgie, sunt sigur că vom ajunge la această performanţă”, a declarat Lazany.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari