Corupția din sistemul medical l-a ajutat pe italian să se dea drept medic

Matteo Politi alias Matthew Mode italianul care a reușit să se dea drept medic a fost ajutat de corupția din sistemul medical românesc, o recunoaște chiar Ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Aceasta consideră că este vorba de corupție în cazul funcționarei de la Direcţia de Sănătate Publică care i-a eliberat codul de parafă.

Potrivit Ministrului funcționara de la DSP i-a eliberat codul de parafă din milă.

„Ştiţi care a fost replica funcţionarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru, a spus: din milă. Nici eu nu am înţeles de cine i-a fost milă şi cine i-a indus această milă faţă de cine”, a afirmat Pintea la postul de radio Europa FM.

Ministrul Sănătății crede că este vorba de corupția din sistemul medical: ”Cu siguranţă, cu siguranţă, este principala bănuială”.

- Articolul continua mai jos-

Ea a spus că vrea să vadă documentele în cazul cetăţeanului italian şi a spus că există mărturii că acesta a intrat în sala de operaţii.

„Vreau să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operaţie, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ ….”, a spus ministrul Sănătăţii.

Vă reamintim, un cetățean italian cu opt clase, Matteo Politi, care a lucrat ca parcagiu, s-a dat drept chirurg și chiar a convins o clinică privată din România să-l lase să intre în sala de operaţie. Acesta afirmă că are tot dreptul de a profesa în România pentru că i-au fost recunoscute şi echivalate diplomele.

Cu privire la diploma în medicină obţinută de acesta la Universitatea din Priştina, şefa DSP a declarat pentru Libertatea că nu a înţeles nimic din ea şi că nu înţelege cum un funcţionar a putut da un aviz în baza acestui document.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari