Un italian cu opt clase, medic fals în România. Sorina Pintea: A fost lăsat ilegal să opereze

Un italian fără studii de specialitate s-a dat drept medic plastician. Matteo Politi, medicul fals a reușit să convingă o clinică privată să îl lase să profeseze. În Italia, medicul fals a primit o condamnare de un an și șase luni cu suspendare pentru că se dăduse drept medic cardiolog.

Asistentele din sala de operație au realizat că Matteo Politi alias Matthew Mode este un impostor. Medicul fals nici măcar nu știa să se spele pe mâini și să-și pună mănușile în mod corespunzător.

A fost făcută o sesizare la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. În plus, a fost demarată și o anchetă penală de către procurorii de la Parchetul General.

Ministrul Sănătății a precizat că nu au fost echivalate diplomele de către Ministerul Sănătății, drept pentru care nu putea obține avizul de liberă practică. Cu alte cuvinte, cineva l-a lăsat ilegal să opereze pe medicul fals.

- Articolul continua mai jos-

Eu am aflat azi dimineaţă din presă, Ministerul Sănătăţii nu a fost întrebat, dar pot să vă spun că Ministerul nu a dat acea echivalare a acelor diplome. Fără acea echivalare nu putea să obţină de la Colegiul Medicilor avizul de liberă practică. DSP a dat un document pentru codul de parafă. Asta înseamnă că a fost lăsat ilegal să opereze, pentru că nu poţi opera doar cu un cod de parafă. Ai nevoie de mai multe documente. Ministerul Sănătăţii, Centrul de resurse umane trimite la universităţile pe care medicul spune că le-a absolvit documente. Cu această echivalare, cu codul de parafă, Colegiul Medicilor să avizul”, a spus Sorina Pintea.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari