Ce boli cardiace grave pot anunța palpitațiile?

Inima unui adult are în mod normal între 60 și 100 de bătăi pe minut. Sunt situații când pulsul se accelerează și în acest caz apar palpitațiile.

„În anumite situații simțim aceste bătăi ca fiind diferite. Asta înseamnă în teorie palpitațiile. Există o serie de cauze, pornind de la banalele extrasistole care de multe ori sunt cauzate de niște probleme benigne și neimportante, până la boli severe cardiace, cum ar fi insuficiența cardiacă, infarctul miocardic sau cardiopatii,” precizează medicul. explică Adrian Linte, medic cardiolog cu competenţe în cardiologia intervenţională.

Majoritatea palpitațiilor pe care le simțim sunt simple extrasistole, simple bătăi în plus ale inimii. Extrasistolele sunt niște bătăi anormale ale inimii pe care toți le avem, doar că unii le simțim, alții nu le simțim, nu trebuie să ne alarmeze, sunt fără semnificație patologică.

Durerile puternice pot anunța și probleme grave, precum: atac de cord – care este un blocaj al fluxului de sânge către inima; angină – durere toracică datorată blocajelor din vasele de sânge care duc la inimă; pericardită – inflamație a sacului în jurul inimii; miocardită – inflamație a mușchiului cardiac; cardiomiopatie – boală a mușchiului cardiac; disecția aortică – cazurile sunt mai rare și implică o ruptură a aortei.

- Articolul continua mai jos-

Pentru a preveni apariția eventualelor complicații este important să cerem părerea medicului

Oricând resimțim aceste bătăi ca fiind anormale, ca fiind altfel, e bine să întrebăm medicul dacă sunt sau nu motive să ne îngrijorăm,” recomandă medicul Adrian Linte.

De menționat e că toate datele prezentate au fost obținute în urma solicitării Digi24.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari