Spitalul Județean din Miercurea Ciuc va avea propriul laborator de analize

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va avea propriul laborator de analize medicale, după ce timp de 20 de ani acestea au fost asgurate de o firmă specializată.

„După zeci de ani, de când laboratorul este externalizat, pot să spun că, în curând, se va înfiinţa laboratorul propriu al spitalului. Am identificat spaţiul corespunzător pentru laboratorul nostru, am avut mai multe discuţii cu diferiţi furnizori de aparatură şi de reactivi. Până în 31 aprilie mai aşteptăm oferte din partea lor şi le analizăm, le comparăm, dar noi vrem o calitate şi un standard ridicat. De mult timp aşteaptă medicii noştri ca acest laborator, dacă se înfiinţează, să fie unul de calitate”, a declarat, Managerul SJU din Miercurea Ciuc, Konrád Judit.

Un laborator de analize medicale propriu este doar primul proiect al Spitalului județea, urmează să fie înființat și un Laborator de Cercetare Ştiinţifică Medicală. În cadrul unității sanitare funcționează deja un Departament de Cercetare și Inovare.

Organigrama spitalului a fost completată cu personalul care va deservi laboratorul de analize medicale şi se speră că, în câteva luni, acesta să înceapă să funcţioneze.

- Articolul continua mai jos-

Konrád Judit a precizat că investiţia se ridică la aproximativ 5 milioane de lei şi se va realiza din bugetul unităţii medicale.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari