fbpx
Acasă Ştiri Medicale Epidemie de gripă în România. Cum sunt afectate școlile?

Epidemie de gripă în România. Cum sunt afectate școlile?

În România a fost declarată azi epidemie de gripă. În acest context Educației, Ecaterina Andronescu, a specificat că nu se va face suspendarea cursurilor în școli. Doar în cazul în care absenteimsmul este mai mare de 20%, acele școli vor fi închse.

”În măsura în care apar situaţii care impun trimiterea tuturor acasă, inspectoratele şcolare, în dialog permanent cu direcţiile sanitare, pot să ia şi această decizie. Nu luăm o decizie generală. Acolo unde este cazul, unde direcţia sanitară recomandă facem şi suspendarea cursurilor. Dacă absenteismul este mai mare de 20% din unitatea şcolară, cursurile se suspendă”, a declarat Ministrul Sănătății.

De asemenea, se continuă realizarea triajului zilnic în școli, dar protrivit ministrului acest triaj trebui făcut inițial de fiecare părinte.

“Păstrăm ceea ce am făcut toată săptămâna în şcoli, adică triajul la intrarea la ora 8,00 în şcoală şi la intrarea în schimbul doi la prânz. Întotdeauna raportăm. Direcţiile sanitare colaborează cu inspectoratele şi îşi raportează reciproc cazurile. Primul triaj cred că trebuie să îl facă orice părinte acasă, dimineaţă, când se uită la copilul lui şi vede dacă starea de sănătate îi permite să se ducă la şcoală sau îl trimite la doctor.

Articolul continua mai jos

Direcțiile de Sănătate Publică au trimis un medic sau un asistent medical în toate școlile unde nu există cabinet medical.

În context, prof. dr. Adrian Streinu Cercel le-a recomandat părinţilor ca pe timpul vacanţei intersemestriale copiii să fie duşi la bunici şi nu în locuri aglomerate.

“Fiind vorba de şcoli, slavă Domnului că vine o vacanţă. Scurtă, lungă, nu are importanţă. Dacă lumea înţelege să nu îşi ia copiii să îi ducă în mall-uri este un lucru bun, dacă nu înţelege acest lucru atunci ne vom aştepta să avem un nou sezon cu îmbolnăviri cu virus gripal. Recomandarea noastră, a specialiştilor, este ca în această săptămână să îi ducă la bunica, la bunicul, la ţară, în altă parte, dar nu în mall-uri sau în zone în care aglomeraţia este foarte mare”, a punctat medicul.

Cât costă un vaccin antigripal

Preţul unui vaccin antigripal diferă în funcţie de compania producătoare şi farmaciile de unde îl achiziţionaţi preţul unui vaccin antigripal poate fi între 20 şi 56 lei. Vaccinul antigripal se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală

Citeste si

Urmăreşte ultimele ştiri medicale pe Youtube şi Facebook

15,919FaniÎmi place
1,180AbonațiAbonați-vă

SFATUL MEDICULUI Infecția cu virus hepatitic. Riscuri, prevenție, diagnosticare și tratament

Cele mai citite

ULTIMELE ARTICOLE

Recomandări ZM

Ce este aritmia cardiacă? Cauze, simptome, tratament

Modul în care bat inimile noastre este dictat de centrul de comandă al impulsurilor...

Pneumotoraxul – simptomatologie

Pneumotoraxul spontan primitiv se referă la colapsul unuia sau ambilor plămâni, provocat de pătrunderea...

Pericolul transmis de virusuri. Atenție ficatul.

Trei dintre hepatitele virale se cronicizează într-o proporție mare. Infecția cronică cu virusul hepatitei...

Administrarea inadecvată a antibioticelor poate fragiliza mecanismul natural de apărare a corpului contra gripei

Administrarea inadecvată a antibioticelor - consecințe. Antibioticele pot creşte vulnerabilitatea în faţa gripei şi pot...

Bolile limbii: cum să le recunoaștem?

Bolile limbii: cum să le recunoaștem? Bolile gurii pot afecta sănătatea dinților, precum și...

Ce este schizofrenia? Cauzele și factorii de risc ai schizofreniei

Ce este schizofrenia? Schizofrenia este o afecțiune mentală serioasă și cronică care afectează modul...