Stocuri limitate de vaccin antigripal și Tamiflu la Sibiu

Numărul infecțiilor respiratorii acute tot mai mare a determinat creșterea numărului de solicitări pentru vaccin antigripal și Tamiflu. Astfel că în farmaciile din Sibiu sunt stocuri limitate, potrivit preşedintelui Colegiului Farmaciştilor Sibiu, Felicia Gligor.

„Mai sunt stocuri reduse, pentru că situaţia e cam aşa: la vaccinuri, de regulă, prin august – septembrie se fac pre-comenzi şi depozitele fac aprovizionarea tot pe seama comenzilor farmaciilor. Ori cum au fost ani în care s-au aruncat şi s-au distrus foarte multe vaccinuri, nici ei nu îşi iau un stoc foarte mare”, a explicat Felicia Gligor.

Vacinul antigripal și Tamiflu lipesc și din depozitele farmaceutice, aceștia urmând să se aprovizioneze.

Unele farmacii mai au doar trei – patru cutii din acest antiviral, deoarece o parte dintre sibieni au preferat să-şi cumpere Tamiflu preventiv.

„Tamiflu, de când a apărut la televizor, toată lumea cumpără în disperare. Eu sunt convinsă că sunt multe cutii la oameni care nu le vor folosi niciodată. Am trei – patru cutii în farmacii şi cum au venit, cum toată lumea întreabă. Preventiv nu are niciun efect”, a spus Felicia Gligor.

- Articolul continua mai jos-

Cele 10 spitale din județul Sibiu sunt aprovizionate cu Tamiflu, iar medicii de familie mai au vaccin antigripal. Numărul pacienților diagnosticați cu viroze respiratorii este în creștere. Luni s-au înregistrat 160 de pacienţi în zece spitale, cu infecţii respiratorii, iar de vineri până duminică, numărul acestor pacienţi a fost de 168, susţin cei din DSP Sibiu.

Cât costă un vaccin antigripal

Preţul unui vaccin antigripal diferă în funcţie de compania producătoare şi farmaciile de unde îl achiziţionaţi preţul unui vaccin antigripal poate fi între 20 şi 56 lei. Vaccinul antigripal se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari