Măsuri împotriva gripei. Toate școlile din județul Olt vor fi dezinfectate

Toate încăperile unităților de învățământ din județul Olt vor fi dezinfectate în timpul vacanței elevilor de săptămâna viitoare.

Prefectul județului Olt, Silviu Neacşu a solicitat să fie dezinfectate toate unităţile de învăţământ şi să fie asigurate condiţiile de igienă necesare pentru grupurile sanitare.

„Astfel, până la revenirea elevilor din vacanţă (11 februarie 2019), directorii unităţilor de învăţământ, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Inspectoratului şcolar Judeţean Olt şi primarilor unităţilor administrativ-teritoriale, vor derula acţiuni pentru începerea cursurilor şcolare în condiţii de siguranţă, printre care: dezinsecţia şi dezinfecţia tuturor încăperilor din unităţile de învăţământ (săli de clasă, grupuri sanitare, holuri etc.), a mobilierului şcolar, a balustradelor, a obiectelor din laboratoare etc.; asigurarea condiţiilor de igienă necesare pentru grupurile sanitare, chiuvete sau bazine de apă pentru spălatul mâinilor, săpun, mijloace de ştergere a mâinilor (prosoape sau şervete de unică folosinţă sau prin folosirea unui aparat de uscare a mâinilor)”, potrivit unui comunicat al Prefecturii Olt.

O comisie formată din reprezentanți ai Prefecturii Olt, ai Direcției de Sănătate Publică Olt și ai Inspectoratului Școlar Județean vor verifica fiecare școală să vadă dacă au fost luate măsurile solicitate.

- Articolul continua mai jos-

În judeţul Olt au fost confirmate peste 70 de cazuri de gripă, printre bolnavi fiind mai mulţi copii.

Cât costă un vaccin antigripal

Preţul unui vaccin antigripal diferă în funcţie de compania producătoare şi farmaciile de unde îl achiziţionaţi preţul unui vaccin antigripal poate fi între 20 şi 56 lei. Vaccinul antigripal se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari