Spitalul județean din Brașov a fost dotat cu două paturi pentru mari arși

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a fost dotat cu două paturi pentru mari arși. Aceste două noi paturi pentru pacienții cu arsuri grave se adaugă celor 11 existente în București.

”În urmă cu vreo patru luni, fără să îi fi cerut, o multinațională îmi oferea, în calitatea mea de șef al secției de chirurgie plastică din Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, o sponsorizare. Am decis să folosesc banii pentru organizarea unui sector pentru arșii gravi în cadrul compartimentului de arsuri (componentă integrantă a secției). Crearea unei zone perfect izolate de restul spitalului în care vor funcționa două paturi dotate modern, la nivel de Terapie Intensivă, totul centrat pe o sală de tratament dedicat arsurilor, numită generic „baia de arși”, a declarat Dan Grigorescu – şeful secţiei de chirurgie plastică.

Spitalul din Brașov devine primul spital de urgență din țară care își poate acredita vechiul compartiment de arsuri la nivel de unitate de arși.

”Aici s-au întâmplat lucuri extraordinare. Am inaugurat în cadrul secţiei de chirurgie plastică două paturi pentru mari arși, foarte utile sistemului naţional. De azi avem 13 paturi. A fost o investiţie a sponsorilor şi a spitalului judeţean şi a consiliului judeţean. Un exemplu că se poate!”, a declarat ministrul Sănătății Sorina Pintea.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari