Polifenolii din bere pot influența compoziția florei intestinale, favorizând dezvoltarea de bacterii benefice. Berea consumată în cantități moderate poate avea efecte benefice asupra sănătății. Acest lucru se datorează în special ingredientelor sale, care fac din bere o sursă importantă de polifenoli.
Potrivit unui studiu realizat anul trecut în cadrul Institutului de Știință și Tehnologie a Alimentației și Nutriției al Consiliului Superior de Cercetare Științifică din Spania, consumul moderat de bere ar putea contribui la o mai mare diversitate a bacteriilor în flora intestinală. Studiul a fost realizat în Europa, pe un eșantion de 395 de subiecți sănătoși.
„Berea este una dintre cele mai populare băuturi dintre cele obținute prin proces de fermentare, ce poate asigura organismului nostru minerale, vitamine din grupul B și carbohidrați, fiind, în același timp, o sursă extraordinară de antioxidanți, desigur, în condițiile unui consum moderat”, spune dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Polifenolii reprezintă un complex de substanțe bioactive care ne ajută în lupta cu radicalii liberi și reduc efectele toxice ale acestora.
Citeste și: Dieta cu fripturi și burgeri . Cum funcționează?
Flora intestinală este reprezentată de totalitatea microorganismelor vii care găzduiesc aparatul digestiv. Printre numeroasele sale funcții, se evidențiază protejarea sistemului imunitar. În plus, ajută organismul să prelucreze anumite alimente pe care stomacul și intestinul subțire nu le pot descompune și contribuie la producția de vitamine B și K. O floră intestinală sănătoasă și echilibrată este esențială pentru asigurarea unei funcții digestive adecvate.
Consumul moderat de bere este definit de Organizația Mondială a Sănătății drept o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați și 330 ml/zi pentru femei.