Secția UPU-SMURD de la Spitalul județean Buzău, modernizată cu fonduri europene

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului judeţean Buzău va fi modernizată şi dotată cu fonduri europene în valoare de peste 1,5 milioane de euro.

Proiectul propus de Consiliul Judeţean Buzău prevede construirea unui nou corp de clădire cu parter şi etaj. Acesta va fi amplasat paralel cu corpul în care funcţionează în prezent Unitatea de Primiri Urgențe. Cele două corpuri de clădire vor fi conectate printr-un coridor de trecere. Parcarea pe locul căreia se va construi noua clădire va fi mutată la subsolul acesteia, laolaltă cu vestiarele pentru personalul medical şi mai multe spaţii de depozitare. Totodată, proiectul prevede şi dotarea secţiei UPU cu aparatură, dispozitive medicale şi instalaţii termice, de ventilare şi climatizare, instalaţii sanitare.

„În şedinţa de astăzi CJ fost făcut ultimul pas necesar înaintea semnării contractului de finanţare din bani europeni a proiectului care prevede extinderea şi dotarea Secţiei UPU-SMURD a Spitalului Judeţean, documentele urmând a fi parafate de Consiliul Judeţean Buzău şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională, în prima jumătate a lunii februarie”, a declarat luni preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari