Centru Integrat de Transplant, la Cluj-Napoca. Proiect unic în România

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat construcția unui Centru Integrat de Transplant, pe un teren de 7000 de mp situat în centrul orașului.

“Vrem să construim la Cluj un Centru Integrat de Transplant. Acest centru va da posibilitatea să facem operaţiuni de transplant pentru inimă, plămâni, ficat. Finanţarea va veni atât de la Consiliul Judeţean, cât şi bani de la Uniunea Europeană. Va fi un element de referinţă al Clujului şi întregii ţări. Va fi un centru unic în România. Terenul este în suprafaţă de 15.000 mp, iar suprafaţa construită va fi de 7000 mp”, potrivit lui Alin Tișe.

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul județean a demarat un concurs de soluții pentru partea de proiectare, iar documentația tehnică va fi elaborată până la sfârșitul anului 2019.

”Am dat drumul la un concurs de soluţii pentru tema de proiectare, organizăm un concurs pentru partea de concept, vom elabora documentaţia tehnică, până la sfârșitul anului 2019. Nu avem un cost estimativ, studiile ne vor răspunde punctual cât costă. Putem folosit acel amplasament fără nicio problemă. Ministerul Sănătăţii nu se opune acestui proioect. Costurile vor fi suportate parţial de Consiliul Judeţean şi fonduri europene, fonduri norvergiene, fonduri europene pe programe de sănătate şi fonduri de la Banca Europeană de Investiţii”, a declarat Alin Tișe.

- Articolul continua mai jos-

Viitorul Centru Integrat de Transplant ar urma să aibă 300 de paturi, iar Alin Tișe preconizează că va putea fi finalizat în maxim cinci ani.

Alin Tișe a mai anunțat că Institutul de Urologie se va reloca integral în etape în această locaţie.

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari