Sorina Pintea – Există stocuri de vaccin în România. Farmaciile trebuie să se aprovizioneze

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că în acest moment există stocuri de vaccin la distribuitori, farmaciile trebuie doar să se aprovizioneze.

„Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un număr suplimentar de 25.000 de doze care vor fi distribuite săptămâna viitoare DSP-urilor. Vaccinurile pot fi achiziţionate din farmaciile cu circuit deschis, la fel şi antiviralele. Farmaciile sunt societăţi comerciale care trebuie să se aprovizioneze şi cred că nu este o surpriză că în fiecare iarnă avem gripă. nm Nu putem să facem comenzi în locul farmaciilor şi nici în locul spitalelor”, a declarat Sorina Pintea, potrivit AGERPRES.

Ministrul a cerut date de la distribuitorii de vaccin care i-au comunicat că există stocuri de vaccin antigripal.

„Am cerut date de la distribuitori – scris şi din datele pe care distribuitorii le-au transmis există stocuri de vaccin. Din datele pe care noi le-am solicitat la MS există. Avem 24.000 de doze pe stoc în acest moment”, a afirmat Pintea.

- Articolul continua mai jos-

Cât costă un vaccin antigripal

Preţul unui vaccin antigripal diferă în funcţie de compania producătoare şi farmaciile de unde îl achiziţionaţi preţul unui vaccin antigripal poate fi între 20 şi 56 lei. Vaccinul antigripal se eliberează numai pe bază de prescripţie medicală

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖

Articole recomandate

Recomandari